Terug naar het overzicht

03 juni 2021

Spotlight-functie van Microsoft Teams met 7 deelnemers tegelijk in de vergaderingen

De spotlight van Microsoft Teams, een functie die oorspronkelijk in oktober 2020 werd uitgebracht, zal later deze maand beter worden. Volgens de bijgewerkte roadmap kunnen organisatoren en presentatoren eindelijk tot 7 deelnemers tegelijk in de schijnwerpers zetten tijdens vergaderingen op Windows 10, macOS en mobiele platforms.

Met de Spotlight-functie kan de organisator/presentator in feite een individuele videofeed voor alle deelnemers markeren tijdens een Teams-vergadering. De gemarkeerde deelnemer is de “schijnwerper”, de belangrijkste focus van de vergadering en hun video zal aan alle andere deelnemers worden getoond.

Spotlight is een geweldige manier om te bepalen wat elke deelnemer ziet tijdens een vergadering, maar de functionaliteit is momenteel beperkt. Organisatoren kunnen bijvoorbeeld niet meerdere deelnemers markeren, omdat de spotlighting alleen werkt als u één deelnemer selecteert.

Gelukkig heeft Microsoft geluisterd naar de feedback van de klanten en ondersteuning aangekondigd voor meerdere spotlights om groepspresentaties minder ongemakkelijk te maken. Na een nieuwe update, die later deze maand wordt uitgebracht, kunnen hosts binnenkort de spotlight-functie voor meerdere gebruikers tegelijk gebruiken.

“Deze release van Multiple spotlights in Teams-vergaderingen stelt organisatoren en presentatoren in staat om maximaal 7 deelnemers tegelijk in de schijnwerpers te zetten, zodat iedereen ze kan zien tijdens vergaderingen en zal worden uitgerold over Microsoft Teams Desktop, Mobile en op het web”, aldus Microsoft in een verklaring.

De uitrol voor desktops en mobiele apparaten start medio juni en is eind van dezelfde maand voltooid.

Microsoft-Teams-Spotlight

Volgens Microsoft kunnen gebruikers het meeste uit de spotlight-ervaring halen door deze tips te volgen:

  • Start de spotlight op meerdere deelnemers door hun contextmenu te openen vanuit het deelnemersrooster of vanaf het podium.
  • Stop individuele schijnwerpers of stop alle schijnwerpers in bulk uit het rooster
  • Maximaal 7 deelnemers tegelijk in de schijnwerpers zetten in een vergadering.

Naast een verbeterde spotlight-ervaring krijgt Microsoft Teams ook ondersteuning voor live vertaling bij het presenteren van documenten met PowerPoint Live.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.