Terug naar het overzicht

18 oktober 2021

Na 1 TB iPhone 13 Pro, zegt het gerucht dat iPhone 14 tot 2 TB opslagruimte zal bieden

We zijn nog een jaar verwijderd van het ooit zien van de iPhone 14 en nog geen maand sinds de iPhone 13. Desondanks doen de geruchten de ronde over wat Apple voor volgend jaar van plan is. Het laatste gerucht suggereert dat Apple voor de ‌iPhone 14‌ van plan is om maar liefst 2TB opslagoptie op te nemen.

Met de iPhone 13 Pro en ‌iPhone 13 Pro‌ Max heeft Apple een opslagoptie van 1 TB voor klanten toegevoegd, de grootste opslagconfiguratie die ooit op een iPhone werd aangeboden. De nieuwe optie was voornamelijk te danken aan nieuwe camerafuncties, zoals ProRes voor video’s die later dit jaar worden gelanceerd. ProRes-video’s verbruiken, naast 4K 60FPS-video’s die zijn opgenomen op de ‌iPhone‌, aanzienlijk meer opslagruimte dan gewone video’s.

Apple heeft de ‌iPhone 13 Pro‌ en ‌iPhone 13 Pro‌ Max op de markt gebracht als de ultieme tool voor videografen en cinematografen, en de keuze van 1 TB is inherent afgestemd op de meest professionele gebruikers.

Met de ‌iPhone 14‌ volgend jaar wil Apple zijn Pro iPhones nog meer “Pro” maken door een 2TB-optie aan te bieden, volgens een vaag gerucht van de Chinese site MyDrivers. Het gerucht, dat met veel scepsis moet worden bekeken, beweert dat Apple volgend jaar QLC-flashopslag zal gebruiken voor de ‌iPhone‌ van volgend jaar en dat dankzij de nieuwere opslagtechnologie de capaciteit zal toenemen tot 2TB.

Een rapport eerder deze maand van DigiTimes was de eerste die suggereerde dat Apple nieuwe opslagtechnologieën zou gebruiken voor de ‌iPhone‌ van volgend jaar, maar in dat rapport werd niet specifiek melding gemaakt van een 2TB-optie.

Apple biedt niet regelmatig nieuwe opslagconfiguraties aan, en als dat zo is, zoals dit jaar blijkt uit nieuwe camerafuncties, heeft het een reden in gedachten. De iPhone 14 van volgend jaar zal naar verwachting meer focussen op een volledig herontwerp dat de inkeping verwijdert in plaats van zich te concentreren op camera-upgrades. Hoe dan ook, cameraverbeteringen zijn een gegeven voor elke nieuwe ‌iPhone‌. Toch zijn er geen aanwijzingen dat de ‌iPhone 14‌ de cameramogelijkheden zo zal uitbreiden dat een nieuwe opslagconfiguratie van 2 TB praktisch gerechtvaardigd is.

Voor de ‌iPhone 14‌-reeks plant Apple twee 6,1- en 6,7-inch modellen, wat het einde betekent van de kleinere 5,4-inch vormfactor, volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo. Op de duurdere ‌iPhone 14‌ Pro- en ‌iPhone 14‌ Pro Max-modellen, respectievelijk 6,1 en 6,7 inch groot, zou Apple volgens geruchten een perforatorontwerp voor Face ID opnemen in plaats van een inkeping. Er is ook de mogelijkheid van de duurdere modellen met titanium lichamen en een thermisch systeem met dampkamer.

Bron: macrumors

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.