Terug naar het overzicht

29 augustus 2021

Microsoft Power Automate om uw bedrijfsprestaties te verbeteren

Tegenwoordig zijn de meeste bedrijven digitaal gegaan of beheren ze hun werk met een slank personeelsbestand. Industrieën zoals de gezondheidszorg, de productie en de detailhandel hebben echter niet de vrijheid om vanuit huis te werken.

De grootste uitdaging in dit scenario is het ontbreken van een infrastructuur die hen kan helpen hun bedrijfsprocessen te automatiseren. Daarom moeten ze een manier vinden om hun resultaten te optimaliseren met een minimum aan personeel.

Het antwoord op dit probleem is Microsoft Power Automation en Power-apps. Met behulp van deze twee platforms kunnen bedrijven hun bedrijfsactiviteiten automatiseren en hun resultaten maximaliseren met de minste menselijke tussenkomst.

U kunt contact opnemen met ALTA-ICT om de beste optimale oplossing voor uw bedrijf te vinden.

Laten we het nu hebben over Microsoft Power Automation en Power-apps en hoe ze u kunnen helpen?

Wat is Microsoft Power Automate?

Power Automate, voorheen bekend als Microsoft Flow, maakt deel uit van de Office 365-suite en is beschikbaar in de meeste Office 365-abonnementen. Het platform helpt bedrijven bij het automatiseren van hun repetitieve taken.

Het is een eenvoudige drag-and-drop-oplossing zonder/minimaal code waarmee u geautomatiseerde workflows kunt creëren tussen uw favoriete apps en services om bestanden te synchroniseren, meldingen te ontvangen, gegevens te verzamelen en meer.

power-automate-maps-flow.png

De app is beschikbaar op desktop, mobiel en Microsoft Teams en als browser-app.

Hoe werkt Power Automate?

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe Power automatiseren werkt? De workflows en automatisering in Power automate zijn gebaseerd op triggers en acties.

Stel je het voor als een als-dan-anders-instructie waarbij de trigger wordt geactiveerd en dan en anders zijn de acties.

Een trigger start de stroom, bijvoorbeeld door een e-mail te ontvangen van de projectmanager.

Een actie zal plaatsvinden wanneer een bepaalde trigger optreedt. Dit kan het maken van een taak omvatten wanneer een e-mail die als belangrijk is gemarkeerd, wordt ontvangen. Een stroom kan een of meerdere acties hebben.
De primaire typen Power Automate-stromen zijn cloud-, desktop- of bedrijfsprocesstromen.

Cloudstromen zijn onder meer:

Geautomatiseerde stromen worden geactiveerd wanneer een specifieke gebeurtenis plaatsvindt. Stuur bijvoorbeeld een e-mail als een document wordt gedeeld in een SharePoint
Met directe stromen kunnen gebruikers met een klik op een knop handmatig een ontlading activeren vanaf elk apparaat, zoals mobiel of desktop. Bijvoorbeeld door e-mails met prompts naar uw team te sturen vóór een vergadering.
Gepland die op bepaalde tijden zal lopen.
Desktopstromen helpen bij het automatiseren van taken op het web of uw desktop met Power Automate Desktop.

Bedrijfsprocesstromen zijn ontworpen om menselijke fouten te verminderen en taken sneller uit te voeren.

Als u overweegt in contact te komen met Powerapps-adviesbureaus, dan zijn hier enkele voorbeelden om te weten hoe u het voor uw bedrijf kunt gebruiken:

 1. Beheer vakantieverzoeken en goedkeuringen
  Door het verlofgoedkeuringsproces te automatiseren, kan men het verlof het hele jaar door effectief beheren in een organisatie. Een geautomatiseerd verzoek kan namens de werknemer worden verzonden wanneer hij verlof aanvraagt ​​en krijgt een melding wanneer er een reactie is ontvangen.
 2. Goedkeuring aanvragen voor nieuwe documenten en medewerkers informeren via Teams
  Goedkeuring van documenten is een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Maar soms kan het tijdrovend zijn wanneer u contact moet opnemen met het personeel om de goedkeuring te krijgen.

Het volledige documentgoedkeuringsproces kan worden geautomatiseerd binnen Power Automate. Een document dat moet worden goedgekeurd, kan worden geüpload naar SharePoint. Alle teamleden worden via Teams op de hoogte gebracht. Zodra zij het document hebben goedgekeurd, krijgt u hiervan een melding.

 1. Ontvang een pushmelding wanneer u een e-mail ontvangt
  Werknemers kunnen Power automate gebruiken om pushmeldingen te ontvangen wanneer ze een e-mail van hun baas ontvangen. Om dit te implementeren heb je een Microsoft 365 e-mailadres en installatie van de Power Automate-app nodig.
 1. Blijf op de hoogte van uw vermeldingen op sociale media
  Socialmediamanagers moeten alle merkvermeldingen van hun bedrijf of product in de gaten houden en verzamelen via socialemediakanalen. Dit is echter een tijdrovend proces, maar kan worden geautomatiseerd met Power Automate.

Hoe? Je zou het proces kunnen automatiseren en pushmeldingen kunnen sturen als er een tweet of een bericht met een specifiek trefwoord is gepost.

Wat zijn Microsoft/Power-apps?

Volgens de Microsoft-website is Power Apps een suite van apps, services, connectors en gegevensplatforms die een snelle applicatie-ontwikkelingsomgeving bieden om aangepaste apps voor uw zakelijke behoeften te bouwen. Met Power Apps kunt u snel zakelijke apps op maat maken die verbinding maken met uw bedrijfsgegevens die zijn opgeslagen in het onderliggende gegevensplatform (Microsoft Dataverse) of verschillende online en on-premises gegevensbronnen (SharePoint, Microsoft 365, Dynamics 365, SQL Server en spoedig).

powerapps-intro-2048x691

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Power-apps?

Apps die zijn gebouwd met Power Apps kunnen u helpen uw handmatige bedrijfsprocessen om te zetten in digitale, geautomatiseerde processen.

De apps die u met Microsoft-apps bouwt, zijn responsief en kunnen zowel op mobiele apparaten (telefoon of tablet) als in browsers worden uitgevoerd.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Power Apps is het bouwen van een aangepaste app met veel functies zonder code te schrijven.

Hier is een voorbeeld van hoe Power-apps bedrijven kunnen helpen met onboardingprocessen:

Met Microsoft Power Apps kun je een onboarding-app voor medewerkers maken. Alle bronnen en informatie zoals beleidsgidsen, details van teamleden en formulieren op één platform, zodat werknemers geen onboarding-problemen hebben.

Omdat Power-apps naadloos integreren met alle Outlook-taken en -agenda’s, wordt alles haalbaar.

Zowel Power-apps als Power automate zijn afzonderlijke producten, maar kunnen afzonderlijk worden gecombineerd of gebruikt. Maar om er optimaal gebruik van te maken, heb je, net als alle andere platforms, experts nodig die de knowhow van deze tools kennen.

Neem dus contact op met ALTA-ICT en breng uw bedrijf naar een hoger niveau.

Bron: eswcompany

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.