Terug naar het overzicht

15 mei 2023

Microsoft Teams onthult nieuwe achtergronden voor videogesprekken

Microsoft Teams introduceert een uitgebreide update voor zijn in-app achtergrondbibliotheek, waarmee gebruikers toegang krijgen tot een breed scala aan virtuele achtergronden voor hun videogesprekken.

De recentelijk uitgerolde nieuwe achtergronden zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van moderne werknemers op het gebied van samenwerking, welzijn, productiviteit en focus, aldus Microsoft.

Volgens Microsoft zijn Teams-videogesprekken nu populairder dan ooit tevoren, met een tweevoudige toename vóór COVID-19. Dit heeft geleid tot de noodzaak om meer achtergrondopties aan te bieden.

De update omvat geheel nieuwe afbeeldingen die zorgvuldig zijn samengesteld om de gebruikers en hun optimale werkomgeving te weerspiegelen. De achtergronden zijn onderverdeeld in zes categorieën die aansluiten bij verschillende gebruikersbehoeften en vergaderstijlen. Deze categorieën omvatten “In the Zone,” “Escape Artist,” “Feeling Dreamy,” “Imagination at Play,” “Belonging,” en “Sustainability.”

Het ontwerpteam van Microsoft Teams heeft een wereldwijde en inclusieve aanpak gevolgd bij het ontwerpen van deze achtergronden. Naast het overwegen van verschillende tijdzones en de beschikbaarheid van daglicht, is er ook rekening gehouden met het creëren van visuals die toegankelijk zijn voor een breed scala aan gebruikers, waaronder neurodivergente individuen.

Deze laatste update markeert slechts het begin, aangezien het team voortdurend nieuwe functies en achtergronden ontwikkelt om te voldoen aan de veranderende behoeften van mensen in een snel veranderende samenleving. Virtuele achtergronden zijn nu meer dan alleen esthetisch aantrekkelijke foto’s; ze fungeren als “kanalen voor authenticiteit, verbinding en communicatie”, zoals het Microsoft Design-team uitlegt.

teams achtergronden
Bron: Microsoft

Voordat een Microsoft Teams-vergadering begint, kunt u eenvoudig uw achtergrond aanpassen. De gekozen achtergrond blijft behouden in al uw vergaderingen en gesprekken totdat u besluit deze opnieuw te wijzigen.

Hiervoor kunt u uw video en audio instellen wanneer u deelneemt aan een vergadering. Schakel uw camera in en selecteer ‘Achtergrondfilters’ of ‘Achtergrondinstellingen’. U kunt ervoor kiezen om uw achtergrond te vervagen, waardoor u scherp blijft terwijl u subtiel de omgeving achter u verbergt.

U kunt ook uw achtergrond vervangen door een van de meegeleverde afbeeldingen of uw eigen afbeelding gebruiken door op ‘Nieuw toevoegen’ te klikken en een .JPG-, .PNG- of .BMP-bestand vanaf uw computer te uploaden.

Als u de achtergrondeffecten volledig wilt uitschakelen, selecteert u eenvoudigweg ‘Geen’.

Dit is fantastisch nieuws dat er nu meer achtergrondopties beschikbaar zijn voor Microsoft Teams. De standaardselectie was al behoorlijk goed, maar met deze nieuwe updates zien de achtergronden er nog beter uit. De mogelijkheid om de achtergrond te vervagen binnen Teams werkt uitstekend, en het is verbazingwekkend dat er nog steeds veel mensen zijn die ervoor kiezen om een rommelig thuiskantoor te tonen in plaats van hiervan gebruik te maken.

Met de diverse categorieën die worden aangeboden, kunnen gebruikers de achtergrond kiezen die het beste past bij hun stemming, behoeften en vergaderstijl. Of je nu een rustige en geconcentreerde omgeving wilt creëren met de “In the Zone”-achtergronden, of juist een speelse en inspirerende sfeer wilt met de “Imagination at Play”-achtergronden, er is voor ieder wat wils.

Wat ook opmerkelijk is aan deze update, is het inclusieve ontwerpproces dat Microsoft heeft gevolgd. Door rekening te houden met verschillende tijdzones, daglicht en toegankelijkheid, hebben ze ervoor gezorgd dat de achtergronden geschikt zijn voor een breed scala aan gebruikers, waaronder neurodivergente individuen. Dit getuigt van het streven naar inclusiviteit en het creëren van een positieve ervaring voor iedereen.

Met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe functies en achtergronden, belooft Microsoft Teams te blijven voldoen aan de veranderende behoeften van mensen in een snel evoluerende samenleving. Virtuele achtergronden zijn nu meer dan alleen maar visuele elementen; ze dragen bij aan authenticiteit, verbinding en effectieve communicatie tijdens online vergaderingen.

Dus, waar wacht je nog op? Neem de controle over je virtuele omgeving en maak gebruik van de uitgebreide achtergrondbibliotheek van Microsoft Teams. Laat je persoonlijkheid zien, creëer de juiste sfeer en zorg voor een professionele uitstraling, zelfs als je vanuit huis werkt.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.