Terug naar het overzicht

19 januari 2021

Microsoft Teams om PowerPoint Presenter-weergave te ontvangen

Technologie wordt snel oud. Wat gisteren innovatief werd genoemd, is vandaag misschien niet belangrijk. Het dynamische technologielandschap wordt voortdurend bijgewerkt om te voldoen aan de veranderende eisen van de progressieve wereld. Hiermee rekening houdend, blijven technologiebedrijven hun producten en diensten updaten om hun klanten continu van dienst te zijn. In een dergelijke poging implementeert Microsoft de PowerPoint Presenter View-update voor Microsoft Teams. In dit artikel wordt besproken hoe deze update uw vergaderervaring in Teams zal verbeteren.

Wat is het voordeel van Microsoft Teams PowerPoint Presenter View?

Momenteel biedt Microsoft Teams u een ingebouwde functie, presentatiemodus genaamd, voor het presenteren van uw bestanden in virtuele communicatie. Het heeft echter bepaalde beperkingen en staat presentatoren niet toe de manier te wijzigen waarop PowerPoint-dia’s worden weergegeven aan de deelnemers aan de vergadering. Met PowerPoint Presenter View kunnen presentatoren naar believen een dia kiezen, waardoor het gesprek boeiender en effectiever wordt dan ooit tevoren.

Wat zijn de mogelijkheden van PowerPoint Presenter View?

Wanneer de PowerPoint Presenter-weergave is ingeschakeld, kunnen de presentatoren in de verkeerde volgorde tussen dia’s schakelen en de dia selecteren die ze op elk gewenst moment tijdens een vergadering willen presenteren. Ze kunnen ook hun aantekeningen bekijken, wat hen kan helpen als ondersteunende documenten voor een betere presentatie. De PowerPoint-presentatieweergave biedt gebruikers een miniatuurstrook van alle dia’s, zodat ze kunnen zien hoe de dia’s zijn gerangschikt. Het is ook mogelijk om de deelnemers van de vergadering een korte samenvatting te geven, aangezien de presentatoren heen en weer kunnen gaan tussen dia’s.

Hoe PowerPoint Presenter View te gebruiken in Microsoft Teams?

PowerPoint Presenter View is momenteel in preview voor Microsoft Teams-vergaderingen en zal naar verwachting eind januari 2021 voor het grote publiek worden uitgerold. U kunt deze functie echter nu gebruiken door deel te nemen aan het openbare preview-programma voor Teams. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u op het pictogram Delen klikken dat naast de optie Verlaten in het vergadervenster verschijnt. Hiermee kunt u een recent presentatiebestand kiezen uit de Teams Share Tray of een bestand zoeken dat is opgeslagen op uw systeem of OneDrive om automatisch te openen in de Presenter View. Als u een presentatie geeft tijdens de vergadering, hoeft u alleen de nieuwe vergaderervaring in de Teams-instellingen in te schakelen om deze functie te gebruiken, en het werkt alleen in vergaderingen met meerdere vensters.

Bron: o365cloudexperts

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.