Terug naar het overzicht

18 januari 2021

Microsoft Teams voegt samenvattingen van vergaderingen toe om u op de hoogte te houden.

In een wereld waar we altijd “snel in gesprek zijn”, zul je ongetwijfeld een paar virtuele chats missen. We kunnen niet overal tegelijk zijn, en dat is waar een nieuwe functie voor Microsoft Teams binnenkomt.

Met samenvattingen van vergaderingen kunt u zich laten meeslepen in een vergadering die u hebt gemist of teruggaan naar wat er is besproken. Zoals Windows Latest meldt, kondigde Microsoft de functie vorig jaar aan en wordt deze nu uitgerold naar sommige gebruikers, met de volledige uitrol naar verwachting eind februari.

Samenvattingen omvatten de geschiedenis van chatberichten, notities, opnames en transcripties, indien beschikbaar. “Een samenvatting van de vergadering helpt teams om op schema te blijven en door te gaan met hun werk nadat de vergadering is afgelopen”, zegt Microsoft.

Microsoft Teams heeft het afgelopen jaar zijn spel opgevoerd om Zoom- en Google Meet-gebruikers te overtuigen. De Together-modus plaatst deelnemers aan videovergaderingen bijvoorbeeld in dezelfde virtuele ruimte, terwijl de dynamische modus het sprekersvenster markeert en prioriteit geeft aan deelnemers die video delen. Met videofilters kunnen gebruikers de verlichting aanpassen en live emoji-reacties en berichten verschijnen als chatballonnen over je video. En vergeet die aangepaste achtergronden niet.

Ook in februari: aangepaste lay-outs, “Presentatoren kunnen aanpassen hoe inhoud wordt weergegeven voor deelnemers aan de vergadering [en] gemakkelijk de aandacht van hun publiek trekken door middel van handgebaren en gezichtssignalen, zonder dat de kijker moet kiezen tussen de spreker en de inhoud”, zegt Microsoft.

Bron: pcmag

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.