Terug naar het overzicht

07 augustus 2022

Microsoft Teams chat vs Teams posts

Nu veel bedrijven de manier waarop ze werken aanpassen, is Microsoft Teams een essentieel hulpmiddel geworden voor bedrijven en een hub om samen te werken met collega’s en externe bedrijven. Microsoft Teams Chat en Team Posts binnen Microsoft TEAMs kunnen vergelijkbare functionaliteit bieden, maar zijn verschillend en als u ze correct gebruikt, worden de prestaties van uw TEAMs-gebruik gemaximaliseerd. Hopelijk helpt de inhoud van dit artikel om de beslissing te nemen tussen het gebruik van TEAMs Chat of het maken van een posts in een TEAM.

Microsoft Teams-chat

– Gerichte chat en samenwerking met interne en externe gebruikers

Microsoft Teams-chats zijn privé en alleen leden van de chat kunnen inhoud zien die is geplaatst. Teams Chats kunnen kleine groepen van 2/3 personen zijn tot de limiet van 250 personen. Deze kunnen ook goed zijn om te chatten met externe klanten en bedrijven.

Als een lid moet worden toegevoegd aan een chat, kan dit worden gedaan door op het ledenpictogram te klikken en vervolgens de naam of het e-mailadres van de persoon in te voeren die u wilt toevoegen. Teams geeft je ook een aantal andere functies, je kunt bijvoorbeeld voorkomen dat de vorige chatgeschiedenis wordt weergegeven aan het nieuwe lid, je kunt alle geschiedenis opnemen of alleen geschiedenis opnemen van een geselecteerd aantal dagen dat je het nieuwe lid wilt laten zien.

Wanneer je een bericht stuurt in een chat wordt er een melding gestuurd naar alle leden binnen de chat zodat er niets gemist wordt. U kunt het bericht zelfs instellen als belangrijk of dringend, als dit is ingesteld, ontvangt de ontvanger elke twee minuten meldingen gedurende twintig minuten, wat betekent dat het bericht niet wordt gemist.

Posten in een Microsoft Teams

– Een prikbord voor posts aan een heel team of kanaal

Teams binnen Microsoft TEAM’s worden geleverd met een bord ‘Posts’, naast een site in SharePoint om bestanden/mappen toe te voegen waartoe uw aangewezen team toegang heeft. Het maken van een post in een Microsoft-team of een kanaal in een team is vergelijkbaar met een chat, maar deze posts zijn zichtbaar voor alle leden van het team/kanaal en kunnen niet naar een selecte groep mensen worden verzonden, zoals u kunt doen in de chatfunctie.

Posts in TEAMs zijn bedoeld voor een team om belangrijke en gestructureerde informatie te plaatsen, zoals nieuws over een evenement, een wijziging in sommige bestanden of mappen, of mensen herinneren aan een vergadering die eraan komt, enz.

Zodra een item is gepost binnen een Microsoft-team, wordt er geen melding weergegeven dat er iets is toegevoegd, dit wordt alleen toegevoegd voor de volgende keer dat u het teamgedeelte bezoekt.

Overzicht

Wanneer u een post update of nieuwsartikel voor een heel team of bedrijf wilt plaatsen, kunt u het beste een post maken in het Microsoft-team. Dit zal dan iedereen in staat stellen om de informatie te lezen wanneer ze de volgende keer toegang hebben tot het team , dit is een rigide structuur, dus alles wat belangrijk is om te worden vermeld, moet op deze manier worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen de informatie lezen wanneer ze de volgende keer toegang krijgen tot het team, maar zonder meldingen kan dit door een eindgebruiker worden gemist. Posts in Teams zijn niet bedoeld om te chatten en moeten worden behandeld als een gestructureerd nieuwsbord voor dat specifieke team.

Chatten in Microsoft TEAMs is een vloeiende manier om contact op te nemen met en te communiceren met de specifieke mensen die u nodig hebt. Het is een manier om snel heen en weer te berichten met mensen en stelt je in staat om eenvoudig mensen binnen je organisatie en extern toe te voegen wanneer dat nodig is. Chat is krachtig en stelt u in staat om screenshots toe te voegen en bestanden / mappen te delen met behulp van koppelingen van OneDrive of SharePoint met leden die samenwerken aan documenten.

Als u op de hoogte bent van de verschillen tussen deze functies en wanneer u ze het beste kunt gebruiken, kunt u de meeste productiviteit uit TEAMs halen en het ware potentieel van de cloud ontgrendelen voor communicatie en samenwerking met iedereen, overal.

Bron: cetsat

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.