Terug naar het overzicht

07 december 2020

Microsoft Teams begint de functie Breakout Rooms uit te rollen voor GCC-klanten.

Microsoft rolt nu de functie Virtual Breakout Rooms uit voor zijn Teams-samenwerkingsplatform. Bij de lancering is de functie exclusief beschikbaar voor Government Community Cloud-klanten (GCC) en het bedrijf zal de beschikbaarheid ervan de komende dagen uitbreiden naar alle Teams-gebruikers.

De functie voor brainstormruimten, waarmee organisatoren van vergaderingen de deelnemers kunnen opsplitsen in kleinere groepen die zijn gekoppeld aan de hoofdvergadering, werd in juli aangekondigd. De functionaliteit is ontworpen om gelijktijdige groepsdiscussies te ondersteunen, zoals zakelijke bijeenkomsten, projecten, brainstormsessies en meer. Hier is een video die brainstormruimten in actie laat zien:

Microsoft zegt dat organisatoren het aantal brainstormruimten kunnen kiezen (maximaal 50) en een specifiek aantal deelnemers (handmatig of automatisch) aan elke ruimte kunnen toewijzen. In brainstormruimten hebben deelnemers volledige toegang tot alle vergaderfuncties, zoals chat, de modus Samen en het whiteboard. Aan de andere kant zullen de organisatoren van de vergadering de mogelijkheid hebben om deze discussies te volgen, eraan deel te nemen en aankondigingen te doen.

Het is belangrijk op te merken dat presentatoren en aanwezigen kunnen deelnemen, maar alleen de organisator van de vergadering kan brainstormruimten maken met de desktopclient. Om virtuele brainstormruimten te gebruiken, moeten IT-beheerders echter eerst een aantal instellingen inschakelen in een Teams-vergaderbeleid. Dit helpt ervoor te zorgen dat gebruikers privévergaderingen kunnen plannen.

  • Allow scheduling private meeting = on
  • Allow channel meeting scheduling = on
  • Allow meet now in channels = on
  • Allow Meet now in private meeting = on

De ervaring van de brainstormruimten is een van de meest gevraagde functies en is meerdere keren vertraagd. Dit is niet geheel nieuw, aangezien de concurrent Zoom van Teams al lang ondersteuning biedt voor brainstormruimten.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.