Terug naar het overzicht

27 september 2020

Microsoft Teams: alle nieuwe functies die u moet kennen.

Microsoft gebruikte zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals om een hoop nieuwe toevoegingen aan Microsoft Teams te laten zien. Microsoft Ignite 2020 is voorbij en de softwaregigant Redmond gebruikt het evenement van dit jaar – in virtueel formaat gehouden vanwege de aanhoudende coronaviruspandemie – om een ​​aantal nieuwe updates voor zijn steeds groter wordende reeks softwareproducten en IT-services te demonstreren.

Voor het geval je het hebt gemist, hier zijn (bijna) alle nieuwe Microsoft Teams-functies die zijn aangekondigd op Microsoft Ignite 2020.

Vergaderingen

 • Microsoft heeft nieuwe achtergrondsjablonen aangekondigd voor de Together-modus: later dit jaar zullen onder andere een coffeeshop en een conferentieruimte deel uitmaken van de huidige achtergrond van het auditorium.
 • Presentatoren kunnen aanpassen hoe de inhoud die ze delen, wordt weergegeven voor andere deelnemers aan de vergadering. Dit omvat een greenscreen-achtig effect waarmee presentatoren hun videoweergave bovenop de dia van een PowerPoint-presentatie kunnen laten zien.
 • In brainstormruimten kunnen deelnemers aan de vergadering zich opsplitsen in kleinere groepen en naar hun eigen besloten vergaderruimten gaan voor discussies en brainstormsessies. Presentatoren kunnen tussen deze verschillende kamers springen om aankondigingen te doen en vervolgens iedereen terugbrengen naar de hoofdvergaderruimte wanneer dat nodig is.
 • Een nieuwe Meeting Recap-functie slaat automatisch een record op van alles wat tijdens een Teams-vergadering is gezegd en gedeeld, inclusief audio van het gesprek, een transcriptie, chatlogboeken en gedeelde bestanden.
Breakout rooms zijn bedoeld voor brainstormsessies in kleine teams
Breakout rooms zijn bedoeld voor brainstormsessies in kleine teams
 • Microsoft Teams krijgt later dit jaar betere ondersteuning voor webinars, inclusief geautomatiseerde e-mails om het gemakkelijker maken om de aanwezigheid te beheren, en rapportagetools om de betrokkenheid van deelnemers te begrijpen.
 • Dankzij de contactloze vergaderervaringen kunnen werknemers door gesprekken navigeren met behulp van spraak- en gebarengebaseerde interacties, gebruikmakend van de Cortana-spraakassistent van Microsoft en de Surface Hub
 • Meldingen over de capaciteit van vergaderruimten die door camera’s van vergaderruimten worden ingeschakeld, houden het aantal mensen in een fysieke vergaderruimte bij, zodat ze de capaciteit niet overschrijden, waardoor organisaties zich houden aan de richtlijnen voor sociale afstand.
 • Een nieuwe reeks apparaten genaamd Microsoft Teams Panels zal begin 2021 beschikbaar zijn bij Crestron en Yealink. Deze zijn ontworpen om buiten de vergaderruimten te worden gemonteerd om ter plekke informatie te geven over de beschikbaarheid en boekingen van kamers.

Oproepen

 • Een vereenvoudigde weergave voor de belervaring van Microsoft Teams toont contacten, voicemail en geschiedenis op één plek.
 • De nieuwe functie voor gezamenlijk bellen is ontworpen met IT-helpdesks en administratieve hotlines in gedachten en stelt Teams-gebruikers in staat een wachtrij toe te voegen aan een Teams-kanaal. Beheerders kunnen vervolgens eenvoudig wachtrijen koppelen aan specifieke kanalen.
 • Vanaf 1 oktober breidt Microsoft Microsoft Calling uit met Oostenrijk, Denemarken, Italië, Portugal, Zweden en Zwitserland.

Chat en samenwerking

 • Een nieuw informatievenster, vastgezette berichten en een gespreksknop worden toegevoegd aan Teams om belangrijke berichten te markeren die zijn vastgezet door leden en andere relevante informatie die wordt gedeeld in een Teams-kanaal.
 • Later dit jaar wordt aan Teams een nieuwe zoekervaring op basis van AI toegevoegd om het voor gebruikers gemakkelijker en sneller te maken om mensen, berichten en bestanden te vinden in alle Microsoft 365-services. Microsoft verhoogt ook de lidmaatschapslimiet voor teams van 10.000 naar 25.000 leden.
 • Microsoft Lists is toegevoegd aan Teams voor commerciële en overheidsklanten, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om belangrijk werk te volgen, te beheren en te organiseren.
microsoft-teams-info-pane.jpg
103/5000

Het nieuwe informatievenster biedt in één oogopslag een overzicht van belangrijke informatie in een chatkanaal

Microsoft 365-integraties

 • Welzijnsfuncties en productiviteitsinzichten komen vanaf oktober naar Microsoft Teams. Deze worden aangedreven door MyAnalytics en Workplace Analytics en zijn ontworpen om managers en organisatieleiders te helpen inzicht te krijgen in het welzijn van werknemers en om de behoeften van hun personeel beter te ondersteunen. Een “virtueel woon-werkverkeer” om structuur aan de dagen van de werknemers te geven, evenals geleide meditaties door Headspace, worden ook toegevoegd.
 • Een nieuwe SharePoint-homepagina-app helpt Teams rechtstreeks te verbinden met het intranet van hun organisatie en biedt snelle toegang tot bedrijfsnieuws en -informatie.

Firstline Workers

 • Walkie Talkie Android is een nieuwe functie voor eerstelijnsmedewerkers die Android-handsets of -tablets die eigendom zijn van het bedrijf en persoonlijke Android-telefoons of -tablets in een walkietalkie verandert met behulp van een eenvoudige push-to-talk-functie. Spraakoproepen worden veilig in de cloud gefaciliteerd.
 • Nieuwe integratie tussen Microsoft Teams en RealWear’s op het hoofd gemonteerde apparaten stelt veldwerkers in gevaarlijke omgevingen in staat handsfree te bellen.
 • De nieuwe Power Automate Shifts-connector voor Teams maakt deel uit van de Power Platform-suite en stelt managers in staat om gemakkelijker ploegendiensten en planningen te beheren met automatische goedkeuringsfunctionaliteit en integratie met agenda’s, waaronder Outlook.

Gezondheidszorg

 • Met een nieuwe connector kunnen zorgorganisaties virtuele consultaties starten met patiënten of collega’s in Teams, rechtstreeks vanuit hun elektronisch patiëntendossier (EPD). Epic, een Amerikaanse IT-leverancier voor de gezondheidszorg, zal in 2020 als eerste integreren met Teams, en binnenkort zal ondersteuning voor andere EPD-systemen beschikbaar zijn.
 • Teams zullen ook integreren met Nuance Dragon Ambient eXperience (DAX), een AI-aangedreven klinische documentatietool, waarmee zorgprofessionals interacties tussen clinici en patiënten tijdens telezorgconsultaties veilig kunnen vastleggen en vervolgens automatisch klinische notities kunnen genereren. Dit is momenteel in privé-bèta.

Beveiliging en naleving

 • Ondersteuning voor klantensleutel voor Microsoft Teams wordt toegevoegd om beheerders in staat te stellen Teams-gegevens te versleutelen terwijl ze zich in het datacenter bevinden. Voor het einde van het jaar wordt een openbare preview verwacht.
 • De nieuwe Microsoft Graph API voor Teams DLP is nu beschikbaar, waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen die Teams-berichten kunnen opnemen voor gegevensverliespreventie (DLP) -scenario’s voor zowel Teams-klanten als softwareleveranciers.
 • Met de Teams Export API kunnen berichten die in Teams-chats worden verzonden – inclusief bijlagen en andere gedeelde media zoals GIF’s en stickers – worden geëxporteerd in overeenstemming met de gegevensbewaring, indexering, classificatie en regelgevingsbeleid van de organisatie.

Beheer

 • IT-beheerders kunnen binnenkort hun catalogus met zakelijke apps aanpassen aan de huisstijl van hun organisatie.
 • Met nieuwe bulkbeleidstoewijzingen kunnen beheerders bepalen welke Teams-functies beschikbaar zijn voor gebruikers in batches van maximaal 50.000 gebruikers tegelijk. Tegelijkertijd stelt een nieuwe rol als gedelegeerde apparaatbeheerder globale beheerders in staat de toestemming voor het beheer van andere Teams-beheerfuncties te beperken en te beheren.
 • Microsoft brengt een speciale Teams-app uit voor ARM-gebaseerde apparaten om de prestaties te verbeteren.

Power Platform en ontwikkeling op maat

 • Ontwikkelaars zullen binnenkort hun apps in Teams kunnen integreren om extra functionaliteit tijdens vergaderingen op het platform te brengen. Apps van meer dan 20 lanceringspartners zijn klaar voor gebruik wanneer de functie in oktober algemeen beschikbaar wordt, zei Microsoft.
 • Goedkeuringen voor teams worden algemeen beschikbaar in oktober, zodat Teams-gebruikers documenten rechtstreeks vanuit een chat- of kanaalgesprek kunnen maken en afmelden. Integraties met Adobe Sign en DocuSign worden voor het einde van het jaar verwacht.
teams-extensibility-meetings-third-party.png
Microsoft Teams krijgt meer ondersteuning voor de integratie van apps van derden.

 • Later dit jaar komt er een nieuwe Power Automate-app voor Teams met een nieuwe set sjablonen voor het automatiseren van werk in Teams. Microsoft’s Power BI-app voor Teams krijgt ook een boost, ondertussen heeft GitHub een nieuwe versie van zijn GitHub for Teams-app gelanceerd.
 • Ontwikkelaars kunnen binnenkort Power Platform-connectoren bouwen met Azure API Management en Azure Functions voor alle door Microsoft gehoste apps van derden, legacy of branche-apps.
 • Single sign-on (SSO) voor Teams-apps is nu beschikbaar via de Azure Active Directory, met ondersteuning voor chatbots en andere berichtextensies.

Bron: The Republic

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.