Office 365 Online Cursus

Maak je gebruik van Office 365 maar is je kennis nog niet optimaal? Dan is het wellicht een goed idee een Office 365 training te volgen. Met een training blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en leer je daarnaast ook nog eens nieuwe vaardigheden. Binnen de training krijg je alleen informatie over relevante onderwerpen zodat je geen onnodige informatie opslaat.

Wat zit er in de training?

Kennismaken met Office 365

Je leert wat Office 365 nou precies is en wat het inhoudt om in de cloud te werken. Daarnaast krijg je informatie over de verschillende licenties, word je uitgelegd hoe je moet inloggen op Office en het portaal, leer je hoe je moet schakelen tussen de online apps en krijg je uitleg over Office 365 op mobiele apparaten.

De online apps

Je krijgt uitleg over Word, Excel, Outlook en PowerPoint en leert hoe je deze online apps kunt benaderen. Ook worden de voor- en nadelen vergeleken met de bureaublad applicaties besproken en leer je hoe je kunt schakelen tussen de online apps en de bureaubladapplicaties.

Office 365 profiel Delve

Binnen Office 365 heb je een eigen profiel, Delve genaamd. Je leert hier hoe je deze kan beheren, waar je de documenten kunt vinden en hoe je je collega’s op kunt zoeken. Daarnaast leer je ook hoe je opleidingen, projecten en expertise toe kunt voegen en wat de meerwaarde hiervan is.

Wat zijn de voordelen?

Minder vragen aan systeembeheer

Doordat werknemers meer kennis hebben over de 365 office omgeving waarin ze werken. Zijn ze in staat om meer problemen en vragen zelf te beantwoorden. Dit bespaard veel simpele vragen en werk voor het systeembeheer.

Efficienter en sneller werken

In onze online training leert u maximaal gebruik maken van de office 365 apps. Hierdoor kunt u vele malen sneller en efficiënter werken.

Meer werkplezier

Niks zo frustrerend als willen weten wat je wilt doen, maar niet weten hoe je dit toepast in de software. Door onze online training leer je alle tools om ideeën uit te werken in de diverse office 365 tools!

Leer effecienter werken in

onedrive office training

OneDrive

Je krijgt uitleg over OneDrive en leert hoe je documenten in de cloud kunt bewaren. Ook leer je hoe je documenten kun uploaden en hoe je nieuwe mappen en documenten aanmaakt. Verder leer je te navigeren in OneDrive, hoe versiebeheer werkt, hoe je documenten en mappen kan delen vanuit OneDrive en Outlook, hoe je snel documenten kunt vinden, kan synchroniseren op je pc en hoe je gelijktijdig samen aan documenten kan werken.

Office 365 training

SharePoint

SharePoint is een samenwerkingsplatform en tijdens de training krijg je informatie over wat SharePoint Online is, hoe je hierbinnen kunt navigeren en wat de informatieve pagina’s zijn. Verder leer je te werken met documentbibliotheken en lijsten, welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn en hoe je snel collega’s, informatie en documenten kunt vinden.

microsoft teams cursus

Teams

Je krijgt informatie over wat Teams precies is en wat de verschillen zijn met SharePoint. Verder leer je hoe je contact kunt leggen met je collega’s, hoe je kan samenwerken, wat de vergadermogelijkheden zijn en leer je hoe je gebruik kan maken van andere applicaties binnen Teams.

effecienter werken in skype

Skype

Je leert hoe je contact op kunt nemen met collega’s maar ook met externe contacten. Daarnaast leer je hoe je je contacten kunt beheren, hoe je kunt chatten, bellen en videobellen en wat de vergadertools zijn.

onenote uitleg met tips en trics

Onenote

Je krijgt uitleg over wat OneNote is en hoe je het kan gebruiken. Ook leer je structuur aan te brengen, inhoud toe te voegen aan het notitieblok, wat de samenwerkingsmogelijkheden zijn en hoe je overige programma’s kan koppelen.

Microsoft forms

Forms

Je krijgt uitleg over hoe je intakes, quizzen, polls etc. kan maken en je leert over de verschillende vraagvormen, hoe je deze kan gebruiken en hoe je een normering toepast. Ook leer je hoe je formulieren moet kunt verspreiden en hoe je resultaten kunt inzien en analyses uit kan voeren.

office 365 microsoft sway

Sway

Leer hoe je verhaallijnen, presentaties, nieuwsbrieven en meer kan maken door middel van een sjabloon. Ook krijg je uitleg over hoe je een nieuwe presentatie kan maken op basis van een Word document, hoe je nieuwe ontwerpen kan gebruiken, hoe je de presentaties kan delen en hoe je de presentatiestatistieken in kan zien.

microsoft planner tutorial

Planner

Leer hoe je een nieuw plan op kunt stellen, hoe je taken kan aanmaken en verdelen, hoe je een projectplan beheert en hoe je de voortgang van een project bij kan houden.

microsoft stream startersgids

Stream

Leer hoe je video’s kunt uploaden en beheren, hoe je deze vervolgens via verschillende kanalen kan publiceren en hoe je de statistieken van je video’s in kan zien.

Vragen over de cursus? Neem contact op

Extra informatie

Nadat je een Office 365 training hebt gevolgd kun je er vanuit gaan dat je geheel zelfstandig kan werken en dat je meer rendement kunt halen uit Office 365. Vaak krijg je aan het eind van een training een officieel certificaat waarop staat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Office 365 training online

Wil je graag een office 365 training online volgen, dan is dit vaak ook mogelijk. Je neemt dan deel aan een training vanuit je eigen huis of werkplek. Je hebt dan live toegang tot het virtuele klaslokaal waarbij je ook gewoon kan overleggen met andere deelnemers en je vragen kan stellen wanneer dit nodig is. De leerstof is hetzelfde als bij een klassikale training; het enige verschil is dus dat je dit doet vanaf een locatie die jou het beste uitkomt.

Het grote voordeel van een online training is dat je geen reistijd hebt en dus ook geen reiskosten. In sommige gevallen scheelt het je zelfs verblijfkosten, omdat je anders in een hotel had moeten overnachten. Dit alles maakt dat het dus een manier is van
klimaatneutraal trainen.

Cursus Office 365

Een cursus volgen is ook mogelijk. In principe is dit hetzelfde als een training, alleen leer je bij een training over alles omtrent Office 365, terwijl het bij een cursus opgedeeld is. Elke cursus staat dus voor een hoofdstuk. Dit is vooral handig wanneer je al wel het één en ander weet over Office, maar bijvoorbeeld nog niet genoeg weet over SharePoint of over Forms. In dat geval zou je er dus voor kunnen kiezen om een cursus te volgen die daarop aansluit, in plaats van een hele training te volgen waarvan je het meeste al weet.

De meeste cursussen zijn gewoon online te volgen wat ideaal is. Op die manier bepaal je namelijk zelf wanneer je start met de cursus en bepaal jij je eigen tempo. Wel kun je vaak gewoon in contact komen met andere cursisten en heb je toegang tot voortgangsinformatie.

Gratis cursus Office 365

Weet je niet zo goed of een cursus of training wel iets voor jou is, dan is het ook mogelijk een gratis cursus Office 365 te volgen. Je leert dan hoe je Office 365 moet gebruiken en leert de verschillende programma’s als Word, PowerPoint en Excel kennen. Je kan dan een gratis demo aanvragen voor jezelf, je team of je medewerkers. Zeker wanneer je vaak vanuit huis werkt maar wel contact wilt houden met je medewerkers of collega’s, is het gebruik van Teams aan te raden.

Waarom werken met Teams?

Teams is een goed alternatief voor alle e-mails die je normaal gesproken van je collega’s binnenkrijgt op een dag. Het zorgt ervoor dat je sneller en effectiever met elkaar samen kan werken. Je kan één op één met een collega chatten maar ook mededelingen doen via een kanaal waar alle collega’s bij kunnen. Daarnaast is het voor een leidinggevende een fijne manier om alle werknemers bij elkaar te hebben wanneer dit nodig is, maar ook één op één informatie te kunnen bespreken.

Ook is het fijn om het teamgevoel te behouden wanneer iedereen thuis werkt, en wil je natuurlijk kunnen zien dat er goede resultaten behaalden worden, afspraken worden nagekomen en er verantwoordelijkheid genomen wordt.

Gezond thuiswerken

Naast een cursus Teams is het natuurlijk ook mogelijk om andere cursussen te volgen die gericht zijn op thuiswerken. Denk hierbij aan Office 365, maar ook leidinggeven op afstand, gezond thuiswerken en outputgericht sturen zijn cursussen die hierop aansluiten. Zeker het gezond thuiswerken is belangrijk want, hoe richt je je werkplek goed in? En hoe zorg je er nu voor dat er duidelijke afspraken met collega’s worden gemaakt?

Het is belangrijk een goede balans te vinden tussen werk
en privé, iets wat nog weleens lastig blijkt als je vanuit huis werkt. Waar de één sneller afgeleid raakt van huishoudelijke taken, richt de ander zich juist volledig op het werk waardoor hij al snel teveel gaat werken. Door middel van een goede planning krijg je hier een beter overzicht in, en dat is erg belangrijk.

Outputgericht sturen

De cursus outputgericht sturen sluit goed aan bij het thuiswerken maar ook bij Office 365. Je leert in deze cursus hoe je kan sturen op basis van resultaten, zonder dat daar werktijden en een werklocatie bij komen kijken. Je leert binnen welke kaders je moet werken en wat dit van jou maar ook van je medewerkers vraagt.