Terug naar het overzicht

13 juli 2020

Microsoft Teams met virtuele samenwerking voor de toekomst.

Een nieuwe kijk op virtuele samenwerking voor de toekomst van werk en leren.

Microsoft heeft een reeks aan nieuwe functies aangekondigd in Microsoft Teams die virtuele interacties natuurlijker, aantrekkelijker en uiteindelijk menselijker maken. Deze functies bieden drie belangrijke voordelen voor mensen op het werk en in het onderwijs. Ten eerste zorgen ze ervoor dat u zich meer verbonden voelt met uw team en dat ze vermoeidheid bij het vergaderen verminderen. Ten tweede maken ze vergaderingen inclusiever en boeiender. En ten derde helpen ze uw werk te stroomlijnen en tijd te besparen. Het gaat erom mensen overal ter wereld in staat te stellen samen te werken, verbonden te blijven en nieuwe manieren te ontdekken om overal productief te zijn. Laten we ingaan op de details.

Voel je meer verbonden en verminder vermoeidheid bij het ontmoeten

Samen-modus – In een tijd waarin mensen meer virtuele vergaderingen houden dan ooit, heeft ons onderzoek uitgewezen dat velen van ons zich minder verbonden voelen sinds ze naar werk op afstand zijn verhuisd, en meer vermoeidheid ervaren tijdens videovergaderingen dan tijdens persoonlijke samenwerking. Samen-modus is een nieuwe vergaderervaring in Teams die AI-segmentatietechnologie gebruikt om deelnemers digitaal op een gedeelde achtergrond te plaatsen, waardoor het voelt alsof je in dezelfde ruimte zit met alle anderen in de vergadering of klas. De modus Samen maakt vergaderingen aantrekkelijker door u te helpen zich te concentreren op de gezichten en lichaamstaal van anderen en door de non-verbale signalen die zo belangrijk zijn voor menselijke interactie gemakkelijker te herkennen. Het is geweldig voor vergaderingen waarin meerdere mensen zullen spreken, zoals brainstorms of rondetafelgesprekken, omdat het voor deelnemers gemakkelijker maakt om te begrijpen wie er praat. De modus Samen met auditoriumweergave wordt nu uitgerold en zal in augustus algemeen beschikbaar zijn. En we zullen in de toekomst meer weergaven naar de modus Samen brengen.

Samen modus in Microsoft Teams

Dynamische weergave

hoewel de modus Samen een buitengewone nieuwe vergaderervaring biedt, is deze niet bedoeld voor elke vergadering. Wij zijn van mening dat traditionele videovergaderingen die mensen dagelijks gebruiken ook boeiender en dynamischer kunnen zijn. Een reeks verbeteringen die we dynamische weergave noemen, geeft u meer controle over hoe u gedeelde inhoud en andere deelnemers aan een vergadering ziet. Met behulp van AI optimaliseren vergaderingen dynamisch gedeelde inhoud en videodeelnemers. Met nieuwe bedieningselementen, waaronder de mogelijkheid om gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weer te geven, kunt u de weergave aanpassen aan uw voorkeuren en behoeften. Dynamische weergave bouwt voort op de verbeteringen van de vergaderingen die we vorige maand hebben aangekondigd, waaronder een grote galerijweergave (uitrol in augustus), waar u video van maximaal 49 mensen tegelijkertijd in een vergadering kunt zien, en virtuele brainstormruimten, waardoor organisatoren van vergaderingen kunnen splitsen deelnemers in kleinere groepen ontmoeten voor zaken als brainstormsessies of werkgroepdiscussies.

Dynamische weergave
Dynamische weergave
Grote galerijweergave
Grote galerijweergave

Videofilters

we zijn allemaal bekend met videofilters die worden gebruikt in fotografie- en sociale media-apps, en nu brengen we ze naar Teams. Voordat u deelneemt aan een vergadering, kunt u de filters gebruiken om de verlichtingsniveaus subtiel aan te passen en de focus van de camera te verzachten om uw uiterlijk aan te passen.

Videofilters
Videofilters

Berichtenuitbreiding weerspiegelen

Uit ons onderzoek blijkt dat het welzijn van werknemers belangrijker is dan ooit voor productiviteit. Het creëren van een emotioneel ondersteunende omgeving is de sleutel om mensen gezond, gelukkig en gefocust te houden. De nieuwe Berichten-extensie van Reflect biedt managers, leiders en docenten een gemakkelijke manier om in te checken hoe hun team of studenten zich voelen – in het algemeen, of over een specifiek onderwerp zoals de balans tussen werk en privé, de status van een project, actuele gebeurtenissen, of een verandering binnen de organisatie. IT-beheerders kunnen de Reflect-extensie van GitHub installeren en deze vervolgens beschikbaar maken voor werknemers in hun organisatie in het menu voor berichtextensies. Eenmaal geïnstalleerd, biedt de extensie voorgestelde incheckvragen en de mogelijkheid om aangepaste vragen toe te voegen waar teamleden op kunnen reageren in een poll-achtige ervaring. Managers of docenten kunnen er ook voor kiezen om enquêteresultaten anoniem te maken. De Reflect-berichtextensie is de komende weken beschikbaar.

Weerspiegelen berichtuitbreiding
Weerspiegelen berichtuitbreiding

Maak vergaderingen inclusiever, boeiender en effectiever met Live reacties

Non-verbale signalen zoals glimlachen en hoofdknikken kunnen moeilijk op te merken zijn bij online vergaderingen, waardoor het voor presentatoren een uitdaging is om de reacties van het publiek te peilen en voor deelnemers aan grote vergaderingen om een ​​gevoel te delen zonder de vergaderstroom te onderbreken. Binnenkort kunt u tijdens een vergadering reageren met emoji’s die aan alle deelnemers zullen verschijnen. Live reacties is een gedeelde functie met PowerPoint Live Presentations, waarmee leden van het publiek direct feedback kunnen geven aan de presentator. We brengen in de toekomst ook PowerPoint Live-presentaties naar Teams, waardoor het publiek rechtstreeks vanuit Teams wordt betrokken.

Live reacties
Live reactions

Chatbellen

Tijdens vergaderingen is chat een levendige ruimte geworden voor gesprekken en het delen van ideeën, en biedt het mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan de discussie zonder dat ze er mondeling bij hoeven te springen. Maar het kan een uitdaging zijn om tegelijkertijd aandacht te besteden aan videofeeds, presentaties en chats. Momenteel moeten Teams-gebruikers handmatig een chatvenster openen om het chatscherm te bekijken. Binnenkort zullen chats die worden verzonden tijdens een Teams-vergadering echter op de schermen van alle deelnemers aan de vergadering verschijnen, waardoor de chat meer centraal komt te staan ​​in het gesprek.

Sprekerattributie voor live onderschriften en transcripties

Terwijl Teams al live ondertitels biedt als een manier om te volgen wat er in een vergadering wordt gezegd, zullen we binnenkort de toeschrijvingen aan sprekers toevoegen zodat iedereen weet wie er spreekt. Live transcripties, die later dit jaar verschijnen, bieden een andere manier om te volgen wat er is gezegd en wie het heeft gezegd. Na een vergadering wordt het transcriptbestand automatisch opgeslagen als onderdeel van de vergadering op een tabblad.

Opmerking: opmerkingen die worden gemaakt door deelnemers die deelnemen vanaf een apparaat in een vergaderruimte, worden toegeschreven aan de kamer in plaats van aan de personen in de kamer.

Live-onderschriften met toeschrijving van sprekers
Live-onderschriften met toeschrijving van sprekers
Live transcriptie met toeschrijving van sprekers
Live transcriptie met toeschrijving van sprekers

Interactieve vergaderingen voor 1.000 deelnemers en overloop

Er zijn momenten waarop het belangrijk is om grote groepen samen te brengen voor vergaderingen of lessen. Voor meer interactieve vergaderingen – waar deelnemers kunnen chatten, het dempen opheffen om te praten en hun video’s kunnen inschakelen voor realtime samenwerking – groeien de Teams-vergaderingen om tot 1.000 deelnemers te ondersteunen. Als u meer mensen wilt samenbrengen om een ​​presentatie of discussie te bekijken, kan Teams een view-only meeting-ervaring voor maximaal 20.000 deelnemers ondersteunen.

Microsoft Whiteboard-updates

visuele samenwerkingstools kunnen vergaderingen en leeromgevingen effectiever en inclusiever maken. Whiteboard in Teams wordt binnenkort bijgewerkt met nieuwe functies, waaronder snellere laadtijden, plaknotities, tekst en mogelijkheden voor slepen en neerzetten. Met deze functies kunnen teamleden die geen toegang hebben tot een touchscreen of Surface Hub deelnemen aan whiteboardsessies tijdens Teams-vergaderingen.

Microsoft Teams Whiteboard
Microsoft Teams Whiteboard

Stroomlijn uw werk en bespaar tijd

Tasks-app

De Tasks-app in Teams, die deze maand wordt uitgerold, biedt een nieuwe uniforme weergave van taken uit Microsoft To Do, Planner en Outlook. Slimme lijsten zoals ‘Toegewezen aan mij’ brengen taken samen in verschillende gedeelde abonnementen, of je nu op een desktop, internet of mobiel zit. Voeg taken toe als een tabblad in een kanaal en ervaar de vertrouwde Planner-tabervaring met de nieuwe lijstweergave.

Tasks app
Tasks app

Voorgestelde antwoorden

Breng uw bericht over met slechts één tik! Voorgestelde antwoorden in Teams-chat maken gebruik van ondersteunende AI om korte antwoorden te maken op basis van de context van het vorige bericht. Dus de volgende keer dat iemand je vraagt: ‘Heb je vandaag tijd om elkaar te ontmoeten?’ kunt u antwoorden “ik weet het zeker!” zonder zelfs je toetsenbord omhoog te trekken. Deze functie wordt deze maand uitgerold.

Voorgestelde antwoorden
Voorgestelde antwoorden

Cortana in Teams

Binnenkort beschikbaar in de mobiele Teams-app, gebruikt Cortana AI en de Microsoft Graph om spraakondersteuning te bieden in Teams. Om contact te houden met uw team, zelfs als u uw handen vol heeft, kunt u Cortana vragen om te bellen, deel te nemen aan een vergadering, chatberichten te verzenden, bestanden te delen en meer. Deze ervaringen met spraakondersteuning worden geleverd met Cortana-services van enterprise-kwaliteit die voldoen aan de privacy-, beveiligings- en compliance-verplichtingen van Microsoft 365. Cortana is de komende weken beschikbaar in de mobiele Teams-app op iOS en Android voor Microsoft 365 Enterprise-gebruikers in de Verenigde Staten in het Engels.

Microsoft Teams-schermen

Organisaties moeten hun werknemers in staat stellen effectievere thuiskantoorruimten in te richten, terwijl ze er ook een aantal voorbereiden om naar kantoor terug te keren. Om u te helpen, introduceren we een nieuw Microsoft Teams-scherm, een nieuwe categorie van alles-in-één speciale Teams-apparaten met een aanraakscherm en een handsfree-ervaring, mogelijk gemaakt door Cortana. Met natuurlijke taal kunnen gebruikers Cortana vragen om deel te nemen aan en te presenteren in vergaderingen, antwoorden op een Teams-chat te dicteren en meer. Deze apparaten integreren naadloos met uw pc en bieden gemakkelijke toegang tot Teams-chat, vergaderingen, oproepen, agenda en bestanden. En met een camerasluiter en microfoon-mute-schakelaar blijven je gesprekken privé. De Lenovo ThinkSmart View zal het eerste Microsoft Teams-display op de markt zijn en Yealink zal ook een van de eerste apparaten in deze categorie leveren. Microsoft Teams-schermen met Cortana zijn vanaf later dit jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Microsoft Teams wordt weergegeven
Microsoft Teams wordt weergegeven

Contactloze ontmoetingservaringen

Aangezien sommige mensen terugkeren naar hun werkplek, zijn contactloze vergaderervaringen in gedeelde ruimtes relevanter dan ooit. Tegenwoordig stelt Teams mensen in staat om deel te nemen aan vergaderingen en inhoud te delen met vergaderruimteapparaten vanaf hun eigen mobiele apparaat of pc. Later dit jaar zullen we deze mogelijkheden ook inschakelen op Surface Hub. We bouwen verder op deze mogelijkheden met een nieuwe kamerafstandsbediening in de mobiele app van Teams, die extra vergaderingsopties biedt, zoals de mogelijkheid om de vergadering te verlaten, de ruimte te dempen en het dempen op te heffen, het audiovolume aan te passen en camera’s aan en uit te zetten. Later dit jaar wordt spraakondersteuning ingeschakeld voor Microsoft Teams Room-apparaten, zodat deelnemers in de ruimte Cortana kunnen vragen om deel te nemen en een vergadering te verlaten, een deelnemer uit het adresboek aan een vergadering toe te voegen met hun naam of telefoonnummer, en meer . We introduceren ook de mogelijkheid om draadloos te casten naar een Teams Room, samenwerkingsbalk of Surface Hub-apparaat, waardoor naadloze ad-hoc persoonlijke samenwerking mogelijk is voor mensen in een gedeelde ruimte.

Opmerking: spraakopdrachten worden eerst in het Engels gelanceerd voor Microsoft 365 Enterprise-gebruikers in de Verenigde Staten. Niet alle audioapparaten van Teams Room ondersteunen Cortana-spraakondersteuning.

Kamerafstandsbediening voor Teams-apparaten
Kamerafstandsbediening voor Teams-apparaten

Hoewel de bovenstaande mogelijkheden zijn ontworpen voor werk en school, streven we ernaar om van Teams het platform te maken voor werk, leven en leren. Daartoe hebben we onlangs ook nieuwe functies in Teams geïntroduceerd waarmee je verbonden en georganiseerd kunt blijven met familie en vrienden. Lees hier meer over deze mogelijkheden, nu beschikbaar in mobiele preview.

Tenzij anders aangegeven, zullen al deze functies later dit jaar worden uitgerold.

En ze weerspiegelen allemaal onze visie voor de toekomst van werk: waar iedereen kan bijdragen en zijn best kan doen; waar ze vloeiend kunnen bewegen tussen ervaringen, apps en apparaten; waar AI een helpende hand biedt om taken te stroomlijnen, snelkoppelingen te bieden en tijd te besparen; en waar technologie bijdraagt ​​aan welzijn en daar geen afbreuk aan doet.

Van de aftrap tot de lancering van het project – en alle tussenliggende punten – Teams is de plek waar mensen samenkomen om hun werk gedaan te krijgen. We werken samen met onze klanten en blijven de toekomst van werk herontdekken en technologieën leveren die mensen centraal stellen in elke ervaring.

Betere vergaderingen met Microsoft Teams

Bron: Microsoft.com

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.