Office 365 beheer

Office 365 is niet meer weg te denken van de moderne werkplek maar doordat Office zo vaak nodig is wordt hij ook vaak op de proef gesteld. Er wordt niet alleen veel mee gewerkt, maar er wordt ook nog eens heel veel van verwacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betrouwbaarheid en security, maar ook integratie en uiteraard gebruikersgemak.

Daar bovenop komt nog dat Microsoft de functionaliteiten steeds weer verder uitbreidt. Dit alles vraagt natuurlijk om goed beheer, maar ook een specifieke expertise en onderhoud.

Altagracia Martes office expert

Hallo, ik ben Altagracia

Als Microsoft cloud expert help ik bedrijven om de stap naar cloud te maken. Hierbij help ik bedrijven om zorgeloos te migreren naar de office 365 cloud. Bespreek graag persoonlijk met u de mogelijkheden:

Het beheer uitbesteden

Wil je de perfecte Office 365 omgeving hebben, dan is het belangrijk dat de configuratie helemaal in orde is. Doordat de Office omgeving continu veranderd is het beheer hiervan vrij complex. Er hoeft maar één instelling verkeerd te staan om te zorgen voor risico’s binnen de veiligheid, beschikbaarheid, functionaliteit en performance.

Daarnaast zijn calamiteiten lastig te voorspellen en is het oplossen hiervan alleen mogelijk met een brede technische kennis. Als beheerder ben je genoodzaakt om ondersteuning te kunnen bieden op de laatste versies maar moet je daarnaast ook op de hoogte zijn van alle wijzigingen.

Waarom je office 365 omgeving laten beheren?

Wanneer je het beheer laat uitbesteden kan ervoor gezorgd worden dat iedereen snel aan de slag kan en daarnaast beschikken over alle nodige apps. Ook het instellen van machtigingen en het optimaliseren van de omgeving hoort hierbij, evenals het zorgen voor een veilige omgeving.

Het voordeel hierbij is dat het prima online te beheren is. op het moment dat er een probleem is, kan deze snel en makkelijk worden opgelost en als je ergens niet uitkomt, kan er met je mee worden gekeken.

Microsoft certified professional:

microsoft certified professional partner

Wij verzorgen voor u

Beheertaken

Dit zijn alle beheertaken zoals het aanmaken van nieuwe gebruikers of het wijzigen van bestaande gebruikers, maar ook het aanmaken of wijzigen van distributielijsten, postbussen, bijnamen, permissies, contactpersonen, bibliotheken enzovoorts.

Inrichting & optimalisatie

het optimaliseren gebeurt altijd in overleg, zodat er samen gekeken kan worden hoe jij het beste gebruik kan maken van Office 365. Ook kan SharePoint ingericht worden als intranet of kenniscentrum.

Pro-actief problemen oplossen

Dit houdt in dat er regelmatig gecontroleerd wordt of alle kritische punten nog in orde zijn. Deze punten zijn de beveiligings- en domeininstellingen, het licentiebeheer en de hoofdmachtigingen op bestanden en e-mail.

Geen IT personeel

Zeker wanneer je geen IT personeel in dienst hebt is het verstandig na te denken over het uitbesteden van het beheer en te zorgen voor Office 365 ondersteuning. Niet alleen om ervoor te zorgen dat alles optimaal functioneert, maar ook als vast aanspreekpunt en zelfs voor het verzorgen van de Office 365 implementatie of migratie als je nu nog geen gebruik maakt van Office 365. Dit zorgt ervoor dat jij zorgeloos en veilig kunt werken in de cloud en dat je optimale ondersteuning kunt verwachten wanneer je dit nodig hebt.

Office 365 support

Een professioneel aanspreekpunt is erg belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor eventuele werknemers. Als er geen eigen IT personeel aanwezig is kan ook dit uitbesteed worden. Office 365 support is er altijd voor je wanneer dit nodig is. Dit scheelt een hoop frustratie, zowel bij jou als je werknemers. Voor alle problemen en vragen kan er contact opgenomen worden met de Office 365 helpdesk. Dit geldt voor ondersteuning bij storingen binnen Office 365 maar ook de verschillende apps die hierbij horen. Ook voor algemene vragen die gaan over Office 365 en de bijbehorende apps kan er contact worden opgenomen.

All-in beheer

Wil je graag het hele pakket voor jouw bedrijf, dan kun je vaak ook kiezen voor all-in beheer. Dit voorkomt onverwachte IT uitgaven, zorgt voor optimale bescherming en support en beheer voor Office 365 en bijbehorende apps, maar ook voor alle werkstations, het netwerk en de printers. Zo bestaan de werkzaamheden hierbij onder andere uit het:

  • Pro-actief signaleren van problemen en deze oplossen
  • Aanpassingen doen binnen Office 365, op het werkstation en het netwerk
  • Een automatische uitrol en het up-to-date houden van de software
  • Meekijken op afstand maar ook hulp op locatie
  • Installatie en configuratie van nieuwe software
  • Inventariseren en monitoren van hard- en software

Kom in contact