Terug naar het overzicht

02 september 2020

NIEUWE FUNCTIES VAN MICROSOFT TEAMS

Thuiswerken is gemakkelijk gemaakt door Microsoft met hun bijgewerkte versie van Microsoft Teams voor online vergaderingen. Met deze bijgewerkte versie komen verschillende nieuwe toegankelijke functies om de gebruikerservaring te verbeteren. Hier zijn er een paar die u zou moeten overwegen om met uw team uit te proberen.

DYNAMISCH UITZICT

Nu kunnen gebruikers hun eigen weergave aanpassen aan de instellingen die ze willen. Met deze functie heeft u meer controle, met de mogelijkheid om deelnemers aan de vergadering en gedeelde inhoud naast elkaar te laten zitten.

VIDEOFILTERS

Vind je jezelf in een donkere kamer of met een schittering die het zicht van je webcam beïnvloedt? Dit zal geen gedoe meer zijn, want Teams levert u verschillende videofilters die beschikbaar zijn om de verlichtingsniveaus aan te passen en de focus van de camera te verzachten.

REFLECTEER DE UITBREIDING VAN BERICHTEN

Deze extensie kan worden verstrekt nadat een IT-beheerder deze heeft geïnstalleerd vanuit GitHub en deze beschikbaar stelt aan werknemers om te gebruiken in het menu voor berichtextensies. Van hieruit kan feedback van de een naar de ander worden gegeven, waardoor docenten of leiders kunnen begrijpen hoe hun studenten of teamleden zich voelen, of een update kunnen geven van hun status over een specifiek project. Aangepaste vragen kunnen ook op een poll-achtige manier worden gemaakt en aan anderen worden beheerd.

LIVE REACTIES

Soms zijn er veel mensen tegelijk aan het praten tijdens een vergadering, of soms mist u nog steeds een reactie van iemand anders wanneer uw vergadering een groot aantal aanwezigen heeft. Voor presentatoren is het bijna onmogelijk om zich op elk individu te concentreren en hun reactie met succes te meten zonder er minstens één te missen. Deze functie wordt gedeeld met PowerPoint Live-presentaties, aangezien individuen nu tijdens een vergadering kunnen reageren met emoji’s die alle deelnemers aan het gesprek kunnen zien en die onmiddellijke feedback krijgen die sommigen anders zouden hebben gemist.

UPDATES VAN MICROSOFT WHITEBOARD

Het vertalen van uw ideeën kan soms moeilijk zijn met alleen woorden. Deze samenwerkingstool biedt individuen met een touchscreen of Surface Hub een manier om hun ideeën uit te drukken op een whiteboardachtig gebied. Daarnaast komt de mogelijkheid voor mensen zonder touchscreen om aan de applicatie zelf toe te voegen met extra functies zoals: plaknotities, tekst en slepen en neerzetten.

DE TAKEN-APP

Deze app in combinatie met Teams verenigt Microsoft To Do, Planner en Outlook om u te helpen al uw taken nauwkeuriger en efficiënter te beheren. Er kan in een kanaal een lijst worden gemaakt met alle taken die u moet uitvoeren, zodat u georganiseerd kunt blijven!

LIVE BIJSCHRIFTEN EN TRANSCRIPTEN

Met transcripties wordt de dialoog van live ondertiteling opgeslagen, zodat u kunt doornemen wat er tijdens een vergadering is gesproken zonder dat u aantekeningen hoeft te maken. Daarna wordt het transcriptbestand automatisch opgeslagen op een apart tabblad dat altijd kan worden bekeken.

CHATBELLEN

Het kan een hele klus zijn om van een chatscherm terug naar het videoscherm te navigeren zonder iets van elk te missen. Om deze verbroken verbinding te verhelpen, bieden Teams een functie waarmee chatberichten op het scherm verschijnen wanneer ze worden verzonden, zodat je ze op een efficiënte, eenvoudigere manier kunt bekijken en beantwoorden.

INTERACTIEVE VERGADERINGEN

Soms kan het aantal deelnemers aan een vergadering de limieten van de meeste applicaties overschrijden. Met Teams kunt u met maximaal 1000 personen tegelijk praten, waar ze kunnen chatten en samenwerken. Daarnaast zorgt Teams ook voor een vergaderervaring die alleen toegankelijk is voor maximaal 20.000 deelnemers als u deelnemers samen wilt brengen voor een presentatie of discussie.

VOORGESTELDE ANTWOORDEN

Het afmaken van uw zinnen is nog nooit zo efficiënt geweest als met voorgestelde antwoorden. Deze functie gebruikt AI om korte antwoorden te maken die u kunt verzenden die betrekking hebben op de context van de vorige berichten.

CORTANA

Een onderdeel van de mobiele Teams-app, Cortana, maakt gebruik van AI-technologie en Microsoft Graph om individuen een handsfree ervaring te bieden bij het gebruik van Teams. Cortana kan deelnemen aan vergaderingen, chatberichten verzenden, bestanden delen en meer, allemaal met het geluid van uw stem.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.