Terug naar het overzicht

10 december 2020

Microsoft lanceert Teams Public Preview-kanaal om mensen nieuwe functies te laten evalueren.

Deze week heeft Microsoft het Teams Public Preview-kanaal gelanceerd. Via het kanaal kunnen mensen zich aanmelden om functies te evalueren en te bekijken die onderweg zijn naar Microsoft Teams. Er zijn nu drie pre-releasekanalen voor Microsoft Teams. De lancering van het Teams Public Preview-kanaal helpt de preview-programma’s van Teams in lijn te zijn met Microsoft Office en Windows 10.

Microsoft Teams heeft dagelijks meer dan 115 miljoen actieve gebruikers, en Microsoft voegt regelmatig functies toe om te proberen die gebruikers te ontmoeten. Om de best mogelijke versies van de functies te verzenden, heeft Microsoft het Teams Public Preview-kanaal gemaakt. Dit kanaal is ideaal voor mensen die functies willen evalueren en bouwen, in plaats van voor degenen die functies willen testen. Het Public Preview-kanaal is gericht op klanten en ontwikkelaars, in tegenstelling tot het Beta-kanaal, dat is gericht op early adopters en IT-professionals.

Teams Prewiew.PNG

Microsoft heeft een handige grafiek om mensen te helpen bepalen welk pre-releasekanaal voor hen geschikt is.

In een TechCommunity-bericht schetst Microsoft de stappen die nodig zijn om u in te schrijven voor het openbare preview-kanaal. Het duurt een paar uur om in te schrijven en er moet een admin-beleid worden ingesteld.

Een belangrijk verschil tussen de pre-releasekanalen van Teams en de pre-releasekanalen van Office en Windows is hoe met builds en functies wordt omgegaan. Microsoft kan nieuwe functies binnen Teams inschakelen zonder een nieuwe build te verzenden, en verschillende kanalen kunnen hetzelfde buildnummer hebben. Dit zou de ervaring van de eindgebruiker niet veel moeten veranderen, maar het is een verandering voor degenen die gewend zijn aan Windows- of Office Insider-builds.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.