Microsoft 365-gebruikers krijgen mijn feed en SharePoint-paginadiagnostiek

Microsoft heeft maandag nieuwe verbeteringen in Microsoft 365 en SharePoint Online aangekondigd die worden uitgerold naar abonnees.

De verbeteringen, voornamelijk voor eindgebruikers, beginnen te verschijnen voor Microsoft 365-huurders die ervoor kiezen om zogenaamde “gerichte release” -updates te krijgen. Gerichte releases moeten worden getest door een kleine groep gebruikers voordat ze breder worden ingezet.

Sommige van de nieuw aankomende functies kunnen mogelijk naar december glijden, aldus de aankondiging.

SharePoint-paginaprestaties

Opvallend onder het stel is een nieuwe SharePoint Online-siteprestatiepagina, die toegankelijk is voor eigenaren en redacteuren van SharePoint-sites.

De prestatiepagina toont een kleurgecodeerde rangschikking (van rood naar groen) van de “gezondheid” van een SharePoint-pagina. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de laadtijd van een SharePoint-startpagina te controleren. Gebruikers van de prestatiepagina krijgen tips over wat ze kunnen oplossen, zoals het verkleinen van de afbeeldingsgrootte om de laadtijden van pagina’s te verbeteren of het gebruik van een content delivery-netwerk om de prestaties te versnellen.

SharePoint My Feed

Mijn feed

Er wordt een nieuw webonderdeel “Mijn feed” voor SharePoint Online-gebruikers uitgebracht. Het toont documenten, chats en video’s op basis van Microsoft 365-informatie die is opgedoken door Microsoft Graph. De inhoud in My Feed wordt voor alle gebruikers gepersonaliseerd in plaats van statisch te zijn.

De aankondiging omvatte een interview met Dag Eidesen, een hoofdprogrammamanager voor Microsoft Search, die uitlegde hoe Microsoft Search is geëvolueerd van de eerdere Microsoft Delve-inspanning, die te documentgericht was. Microsoft en zijn FAST Search-team in Noorwegen wilden de zoekmogelijkheden rechtstreeks naar de eindgebruikers brengen, en dat is wat My Feed doet, in plaats van dat ze naar de zoekapp van Delve gaan.

SharePoint My Feed Microsoft 365

Microsoft Graph-connectoren

Microsoft heeft in november nieuwe Microsoft Graph-connectoren uitgebracht, die zoekverbindingen toevoegt aan softwareoplossingen, inclusief niet-Microsoft-software. Tien connectoren zijn onlangs vrijgegeven, waarvan de meeste de commerciële releasestatus “algemene beschikbaarheid” hebben bereikt, volgens een Microsoft-document, namelijk:

  • Azure Data Lake Storage Gen2
  • Azure DevOps
  • Azure SQL
  • Enterprise-websites
  • MediaWiki
  • Microsoft SQL Server
  • Bestand delen
  • Oracle (voorbeeld)
  • Salesforce (preview)
  • Service nu

Organisaties hebben toegang tot een galerie met Microsoft Graph-connectoren voor meer zoekconnectoropties. Er is ook een API voor het bouwen van Graph-connectoren.

Andere Microsoft 365-voordelen

Eindgebruikers op het pad met gerichte release krijgen binnenkort andere verbeteringen.

Op het gebied van e-mail worden bijgevoegde Word-bestanden voor eindgebruikers samengevat in drie alinea’s met opsommingstekens, wat automatisch gebeurt via kunstmatige intelligentie. Het is een manier om de relevantie snel te beoordelen.

Gebruikers van Microsoft Teams krijgen verbeteringen in de gebruikersinterface. Ze kunnen nu gemakkelijker inhoud selecteren op het SharePoint-tabblad in Teams wanneer ze “pagina’s, lijsten of documentbibliotheken toevoegen aan een kanaal in Teams”, aldus de aankondiging.

Teams-gebruikers hebben een nieuwe manier om opiniepeilingen te maken die worden gepresenteerd tijdens Teams-vergaderingen via een Microsoft Forms-integratie. Enquêteresultaten kunnen direct worden bijgehouden en desgewenst aan deelnemers aan de vergadering worden getoond. Het is ook mogelijk voor deelnemers aan een vergadering om een ​​peiling in te vullen nadat een vergadering is beëindigd als een peiling niet is gesloten.

Microsoft Lists krijgt de knoppen Ongedaan maken en Opnieuw, die kunnen worden gebruikt om inhoud in een lijst te wijzigen.

Gebruikers van de cloudgebaseerde opslagservice van OneDrive kunnen gedeelde bibliotheken maken. Het idee is om het gemakkelijker te maken om met anderen samen te werken, wat gebeurt omdat “gedeelde bibliotheken worden ondersteund door Microsoft 365 Groups, zodat de groep automatisch toegang krijgt tot de bestanden die leden in de gedeelde bibliotheek plaatsen”, legt de aankondiging uit.

Bron: redmondmag

SharePoint Microsoft 365
Geplaatst op
dec 5, 2020
Categorieën