Terug naar het overzicht

17 oktober 2020

Microsoft 365 Business Premium vs. Microsoft Business Standard

Er wordt veel gepraat en er is meer dan een beetje verwarring over het aanbod van Microsoft sinds de release van Microsoft 365 eerder dit jaar. Voordat we ingaan op de verschillen tussen Microsoft 365 Business Premium en Standard, kijken we eerst naar het Microsoft 365-platform.

Microsoft 365 is een allesomvattende suite van cloudgebaseerde productiviteitstools. Alle Microsoft 365-abonnementen omvatten in de cloud gehoste Exchange (e-mailserver), OneDrive, SharePoint en Teams. Verder integreren alle services en applicaties op de een of andere manier met elkaar. Het tabblad “Bestanden” van Teams is bijvoorbeeld een SharePoint-documentbibliotheek die is gekoppeld aan het team / gesprek.

De beste keuzes in Microsoft voor bedrijven zijn Microsoft 365 Business Premium of Microsoft 365 Business Standard. Er zijn duidelijke redenen om Microsoft 365 Business Premium boven Standard te kiezen, en met iets meer dan €6 extra per maand is het de prijs meer dan waard. Wat is het verschil tussen Microsoft 365 Business Standard en Premium?

Wat is het verschil tussen Microsoft 365 Business Premium en Standard?

Waar Microsoft 365 Business Standard en Premium verschillen, zijn de aspecten Apparaatbeheer en Informatiebeveiliging. Microsoft 365 Business Premium omvat zowel Intune als Azure Information Protection Premium Plan 1. Dit laatste is waar het grootste deel van de waarde vandaan komt.

Wat is intune?

Intune is een gecentraliseerd, in de cloud gehost apparaatbeheerplatform. Het vervangt in feite on-premises domeincontrollers / groepsbeleid door een webgebaseerd controlecentrum. In de kinderschoenen van Intune waren er aanzienlijke nadelen aan het runnen van een bedrijf in een op Intune gebaseerde omgeving. Deze fouten zijn verbeterd en Intune blijft zich ontwikkelen.

Intune wordt geleverd met een hele reeks standaard out-of-the-box (platform) beheertools die voorheen gewoon niet gemakkelijk te gebruiken waren in op Groepsbeleid gebaseerde omgevingen. Als u bijvoorbeeld een schijf met BitLocker wilt versleutelen, betekent dit dat groepsbeleid kan worden geïmplementeerd, maar er is geen gedetailleerde controle over de gebruikte versleutelingsmethoden. Latere versies vertrouwden ook op één punt om de BitLocker-sleutels op te slaan, maar Intune slaat ze op in de sectie Endpoint Management onder het record voor een specifiek apparaat. De eerste kan erg omslachtig zijn bij het uitpakken van een enkele herstelsleutel wanneer dat nodig is, maar Intune maakt het vrijwel onmiddellijk ophalen mogelijk.

Wat is Azure Information Protection Premium Plan 1?

Azure Information Protection Premium Plan 1 vormt de basis voor het versterken van uw Microsoft 365-omgeving. Voorwaardelijke toegang, e-mailarchivering, eDiscovery-zoekopdrachten, gevoeligheids- / retentielabels, plannen voor preventie van gegevensverlies en uitgaande e-mailversleuteling zijn slechts enkele van de voordelen van dit stuk Microsoft 365 Business Premium.

Voorwaardelijke toegang is een van de meest waardevolle onderdelen van het beveiligen van uw Microsoft 365-omgeving. In het Azure Active Directory-beheercentrum kan een beheerder parameters definiëren om aanmeldingen toe te staan ​​of te weigeren op basis van schijnbaar eindeloze opties, zoals de locatie van het IP-adres, het totale aantal actieve sessies en het tijdstip van de dag. Er kunnen ook meer diepgaande vlaggen worden gedefinieerd, zoals hoe up-to-date Microsoft Edge is of, omgekeerd, hoe verouderd het is. Al deze factoren kunnen worden overwogen bovenop een Multi-Factor Authentication-systeem om ervoor te zorgen dat de juiste gebruiker op het juiste moment op het juiste apparaat inlogt.

Andere voordelen van Microsoft 365 Business Premium

Gevoeligheids- en dataretentielabels zijn een ander gebied waarop Microsoft 365 Business Premium echt waarde toevoegt ten opzichte van het standaard- en basisaanbod. Als uw zaken bijvoorbeeld bij Chase Bank zijn aangesloten, kan uw beheerder alle e-mails van Chase Bank instellen als niet-doorstuurbaar en instellingen maken om de e-mail 3 jaar of 180 dagen na verwijdering te bewaren (afhankelijk van wat het grootst is). Tegelijkertijd hebben e-mails die niet van Chase Bank komen een levenscyclus van 180 dagen.

Dezelfde gegevenslabels kunnen worden gebruikt in een document dat informatie bevat over (niet noodzakelijkerwijs rechtstreeks afkomstig van) de Chase-bankrekeningen, waarmee wordt aangegeven dat deze informatie moet worden bewaard gedurende dezelfde levenscyclus van 3 jaar of 180 dagen na verwijdering. Dit zorgt ervoor dat de juiste gegevens voor uw organisatie toegankelijk zijn, terwijl het ook helpt bij het huishouden bij het automatisch verwijderen van oudere en irrelevante gegevens.

De duidelijke winnaar? Microsoft 365 Business Premium verslaat Microsoft Office Standard, zonder twijfel.

Microsoft 365 Business Premium vs. Microsoft Business Standard

Bron: iconicit

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.