Terug naar het overzicht

15 oktober 2020

Chats in Microsoft Teams zijn beter geworden met de offline modus.

Als duizenden bedrijven de afgelopen maanden zijn overgestapt op samenwerkingsplatforms op afstand, is het vinden van een oplossing waarmee ze op afstand in contact kunnen blijven met collega’s essentieel dan ooit geworden. Microsoft heeft onlangs tal van prestatieverbeteringen aangekondigd voor het Microsoft Teams-samenwerkingsplatform, waaronder de nieuwe offline ondersteuning in Teams.

Met deze functie wil Microsoft de productiviteit verbeteren wanneer er geen netwerkverbinding is. Met de desktop-app van Microsoft Teams kunnen gebruikers nu specifieke taken uitvoeren zonder een actieve internetverbinding. Meer specifiek biedt de recente update de mogelijkheid om nieuwe berichten op te stellen en door recente of vastgezette chats en kanalen te bladeren.

Vanaf deze maand kunnen gebruikers offline berichten schrijven die worden afgeleverd wanneer er een internetverbinding beschikbaar is. Dit betekent dat de app automatisch alle nieuwe berichten in de offlinemodus in de wachtrij zet. Als het bericht echter langer dan 24 uur in een niet-verzonden staat verkeert, kan het niet worden bezorgd en wordt de gebruiker gevraagd het bericht opnieuw te verzenden of te verwijderen. De functie is ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om het meeste werk offline te doen en vervolgens online te gaan om het met hun collega’s te delen.

“Beperkte netwerkconnectiviteit is een realiteit voor veel van onze gebruikers over de hele wereld. In maart hebben we de mogelijkheid gelanceerd om de desktopclient op Windows en macOS uit te voeren in omgevingen met beperkte bandbreedte of zonder netwerkverbinding. Dit werd bereikt door middel van caching van gegevens en code, en we hebben ook een lokale ophaalbenadering toegepast op netwerkverzoeken, wat leidde tot verbeterde starttijden van de desktopclient. Nu werken we eraan om gebruikers in staat te stellen berichten te schrijven, zelfs wanneer ze offline zijn, en deze automatisch te laten verzenden wanneer de netwerkverbinding is hersteld, ”legt het bedrijf uit.

Ter herinnering: de offline modus voor Microsoft Teams was een van de populaire verzoeken op de Teams UserVoice-website. Het eerste verzoek voor deze functie werd zelfs in 2016 gepost en het bedrijf begon eraan te werken in mei 2019. Op het moment van schrijven is de offline modus alleen beschikbaar op de desktop en wordt deze nog niet ondersteund op mobiel. We hopen dat het bedrijf deze functie de komende maanden naar mobiele gebruikers zal brengen. In de tussentijd zijn deze verbeteringen vandaag beschikbaar in de nieuwste versies van de Microsoft Teams-desktopclient.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Het laatste nieuws over Microsoft 365 en Teams wekelijks in jouw mailbox.