Terug naar het overzicht

19 oktober 2023

Intune Uitbreiding: Privilegebeheer voor Windows 365

Microsoft heeft aangekondigd dat de Endpoint Privilege Management functionaliteit van Intune nu compatibel is met de Windows 365-service. Dankzij een update in september kunnen organisaties nu de privileges voor “cloud PC”-gebruikers specificeren. Een cloud PC stelt Windows 365 desktop-as-a-service gebruikers in staat om toegang te krijgen tot Windows-besturingssystemen en -toepassingen.

Beheer van Gebruikersprivileges

Standaard gebruikersprivileges voor Windows 365 kunnen door IT-afdelingen worden toegekend. Echter, IT-experts kunnen deze privileges incidenteel verhogen met de Endpoint Privilege Management functie, zodat een gebruiker administratieve taken kan uitvoeren.

Deze verhoogde privileges voor Windows 365-gebruikers kunnen zowel qua “bereik als tijd beperkt” zijn, wat zorgt voor een minimaal-privilege toegangsaanpak.

Licenties en Toegang

Het lijkt misschien vanzelfsprekend om controle te hebben over de privileges van Windows 365-gebruikers, maar om dit te realiseren zijn er specifieke licenties nodig voor Endpoint Privilege Management, naast Intune en Windows 365-licenties. IT-professionals met “Globale en facturatiebeheerder”-privileges kunnen een proefperiode starten.

Microsoft biedt de Endpoint Privilege Management-oplossing aan als “een standalone oplossing” of als “onderdeel van de Intune Suite”. Toegang tot de Endpoint Privilege Management-oplossing is mogelijk via “het Intune-beheercentrum, het Microsoft-beheercentrum of door contact op te nemen met je Microsoft-accountteam.”

Toekomstige Integraties

Endpoint Privilege Management in Intune werd algemeen beschikbaar in maart. Het gebruik ervan met de Windows 365-service is echter nieuw. Microsoft is ook van plan om Endpoint Privilege Management te introduceren voor zijn Azure Virtual Desktop virtuele desktop infrastructuurdienst voor “single-session VM’s” in de nabije toekomst.

Meer weten?

Neem contact op
micrsoft intune

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.