Handleiding: Hoe kun je Microsoft 365 Groepen adresboek automatisch verbergen in Outlook ?

Lang geleden begon Microsoft 365 Groups (voorheen bekend als Office 365 Groups) in Outlook als een manier om bedrijven een gedeelde agenda, e-mailinbox en SharePoint-site te bieden. Uiteindelijk evolueerde dit naar een volwassen samenwerkings- en beveiligingsmodel, met Microsoft Teams op de voorgrond.

U vraagt zich waarschijnlijk af: “Waarom is dit een belangrijke update? Als ik een team maak in Microsoft Teams, zie ik de groep of het onderliggende e-mailadres niet in Outlook.”

Update: Groep in Outlook automatisch verbergen

Dat is juist! Microsoft heeft een tijdje geleden een update gegeven om de groep en het e-mailadres in Outlook automatisch te verbergen.

Deze update is relevant voor bedrijven met een provisioning-oplossing, aangezien deze oplossingen vaak een Microsoft 365-groep vormen – en daarna een team verbinden in Microsoft Teams of een teamsite in SharePoint Online. Helaas gebeurt in dat geval het volgende:

Microsoft 365 groups

Een nieuw ingerichte Microsoft 365-groep die wordt weergegeven in het Microsoft 365-beheercentrum …

Microsoft 365 groups

… en ook in de algemene adreslijst in Outlook.

PowerShell

Met een PowerShell-opdracht kunt u de Microsoft 365-groep verbergen. Maar dit is niet eenvoudig te integreren in een provisioning-oplossing.

Microsoft schiet te hulp! Met deze release worden twee nieuwe eigenschappen geïntroduceerd in het Group Resource Type in Microsoft Graph: hideFromOutlookClients en hideFromAddressLists.

Als u de eigenschap hideFromOutlookClients instelt op True, wordt voorkomen dat de groep wordt weergegeven in de linkernavigatie van Outlook. De groepsnaam wordt niet omgezet tijdens het maken van een nieuw bericht in Outlook. Bovendien wordt de eigenschap hideFromAddressLists ook ingesteld op True om te voorkomen dat de groep wordt weergegeven in de Global Address List (GAL).