Met Microsoft Teams op de desktop kunnen gebruikers nu oproepen samenvoegen

De desktopversie van Microsoft Teams voegt een nieuwe functie toe waarmee gebruikers oproepen kunnen samenvoegen. De Microsoft 365 roadmap-lijst voor de functie suggereert dat de uitrol van deze update momenteel bezig is en tegen het einde van deze maand voltooid zou moeten zijn.

Voorheen konden gebruikers met de app verschillende PSTN-oproepen plaatsen en ontvangen, maar er was geen optie om ze samen te voegen. Deze functionaliteit is beschikbaar in Skype for Business en gebruikers klagen al een tijdje over de afwezigheid ervan in Microsoft Teams.

Gelukkig heeft het bedrijf eindelijk besloten om hun feedback op te nemen door deze mogelijkheid in de app te introduceren. Met de nieuwe ervaring voor het samenvoegen van gesprekken kunnen gebruikers hun “actieve niet-vastgehouden 1: 1-gesprek combineren in een ander 1: 1-gesprek of een ander groepsgesprek”. De functie is beschikbaar voor zowel VOIP- als PSTN-oproepen in Microsoft Teams.

In de Teams-desktop-app is de optie Oproep samenvoegen standaard ingeschakeld en gebruikers kunnen nu oproepen op een aantal manieren combineren. Ze kunnen een inkomend gesprek samenvoegen met een lopend gesprek of een nieuw gesprek plaatsen en dit samenvoegen met een bestaand gesprek. Om dit te doen, navigeert u naar de gespreksknoppen, selecteert u de knop Meer opties en klikt u vervolgens op het pictogram “Oproep samenvoegen”. De app zet het eerste gesprek automatisch in de wacht als de gebruiker een ander gesprek voert.

De ervaring voor het samenvoegen van gesprekken is handig wanneer een persoon deel uitmaakt van een groep of een 1: 1-gesprek en misschien een andere collega wil uitnodigen om een relevant onderwerp te bespreken. Deze functie is voorlopig alleen beschikbaar voor desktopgebruikers en het is niet duidelijk wanneer het bedrijf van plan is deze naar mobiel te verzenden. Het ondersteunt de beste browsers zoals Microsoft Edge, Google Chrome en Safari.

Bron: onmsft

Geplaatst op
apr 24, 2021
Categorieën