Terug naar het overzicht

18 oktober 2020

De nieuwe op AI gebaseerde functie van Microsoft Teams verwijdert achtergrondgeluiden.

Microsoft Teams krijgt nog een uitstekende functie die de kunstmatige-intelligentietechnologie van het bedrijf zal gebruiken om achtergrondgeluid tijdens vergaderingen te verminderen. Gebruikers van Windows 10, 7 en 8.1 krijgen deze functie in november 2020.

De ruisonderdrukkingsfunctie van Microsoft Teams wordt verbeterd om de achtergrondruis naadloos te verwijderen. Deze op AI gebaseerde functie kan bijvoorbeeld het geluid van klikkende pennen, microfoonproblemen en andere ongewenste achtergrondgeluiden verminderen.

Microsoft werkt al een aantal maanden aan de functie en het bedrijf heeft zijn AI-model getraind met behulp van zijn eigen interne vergaderingen.

De functie voor ruisonderdrukking analyseert uw audiofeed en gebruikt de diepgewortelde neurale netwerken van het bedrijf om het geluid van de achtergrond te verminderen, zoals het klikken op het toetsenbord, geluid dat wordt gegenereerd door ventilatoren, enz.

Microsoft zei dat dit een update is van de bestaande ruisonderdrukkingsfunctie en dat gebruikers nu controle hebben over hoeveel ruisonderdrukking ze willen.

“De instelling“ Hoog ”is nieuw en zal meer achtergrondgeluid onderdrukken”, merkte de techgigant op in een roadmap-update.

De audioverwerking vindt plaats op de achtergrond en werkt waarschijnlijk op een veel breder scala aan hardware, te beginnen met Windows 10-desktops.

Op dit moment weten we niet of Microsoft ook ondersteuning zal toevoegen voor smartphones met Android of iOS.

Microsoft heeft geen exacte tijdlijn gedeeld voor wanneer de functie zou kunnen worden uitgerold naar algemene klanten en onderwijsklanten, maar de roadmap suggereert dat sommige gebruikers deze volgende maand in hun desktopclients zullen zien.

Daarnaast werkt Microsoft aan verbeteringen voor de online aanwezigheidsfunctie in Teams. Een nieuwe roadmap suggereert ook dat Microsoft u toestaat om de aanwezigheidsstatus te wijzigen in “Niet op kantoor” en de status zou zichtbaar zijn wanneer collega’s of aanwezigen contact opnemen via chat.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.