Terug naar het overzicht

05 april 2021

Zoom-achtige vergadercodes worden binnenkort uitgerold voor Microsoft Teams

De belangrijkste reden voor het succes van Zoom was het gemak waarmee mensen konden deelnemen aan videogesprekken door simpelweg een code te delen.

Dit leidde natuurlijk tot veel beveiligingsproblemen via Zoom-bombardementen, maar op dat moment gaf het Zoom de groei-boost die het nodig had om synoniem te worden met videobellen.

Enigszins laat voegt Microsoft Teams zich bij de partij met een eigen Meeting Code-oplossing.

Wanneer de functie uitrolt, hebben alle vergaderingen een vergaderings-ID die automatisch wordt toegewezen aan een Microsoft Teams-gebruiker en wordt toegevoegd aan de uitnodiging voor een vergadering onder de vergaderingslink. Deelnemers aan de vergadering kunnen deelnemen aan de vergadering door de vergaderings-ID in te voeren.

De functie maakt het gemakkelijker om uitnodigingen te delen via sociale media en andere vormen van communicatie, bijv. spraakoproepen.

In tegenstelling tot de vroege dagen van Zoom, blijven voor Microsoft Teams de pre-join, lobby en beveiliging hetzelfde alsof er een gewone link is verzonden.

De functie, die beschikbaar zal zijn in de web-, desktop- en mobiele clients, wordt begin mei uitgerold en zal naar verwachting eind mei 2021 voltooid zijn.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.