Terug naar het overzicht

04 april 2021

Microsoft Teams krijgt een superhandige upgrade onder de motorkap

Microsoft werkt aan een nieuwe functie voor zijn online samenwerkingsplatform Teams die ervoor zal zorgen dat de service consistent presteert, ongeacht de locatie van de gebruiker.

Zoals aangegeven in de productroadmap, stelt een nieuwe roaming-bandbreedtecontrole beheerders in staat om op maat gemaakt bandbreedtebeleid op te stellen, gebaseerd op de geografische locatie van elke Teams-gebruiker.

“Hierdoor kunnen beheerders beperktere bandbreedtecontroles instellen voor wanneer gebruikers naar afgelegen locaties of locaties met beperkte bandbreedte reizen, en vervolgens de beperkingen versoepelen wanneer ze naar een locatie met een hogere bandbreedtecapaciteit reizen”, legt Microsoft uit.

De nieuwe functie is momenteel nog in ontwikkeling, maar zal eind mei voor alle Teams-gebruikers worden uitgerold.

Update voor Microsoft Teams

Met de opkomst van telewerken en de uittocht uit grote steden, moesten IT-teams uitzoeken hoe ze hetzelfde serviceniveau konden bieden aan werknemers die opereren in stedelijke, voorstedelijke en landelijke gebieden.

De ongelijkheid tussen de internetinfrastructuur die deze verschillende regio’s bestrijkt, is aanzienlijk: sommige personeelsleden hebben toegang tot supersnel internet met veel bandbreedte en anderen kampen met allerlei connectiviteitsproblemen.

Met de nieuwe Teams-functie hebben beheerders echter een eenvoudige methode om potentiële prestatieproblemen op te lossen, door de bandbreedtebeperkingen naar boven of beneden in te stellen, afhankelijk van de behoefte.

IT-teams zullen in eerste instantie beschikken over twee instellingen: AllowIPVideo en MediaBitRateKb. De eerste bepaalt of de video van de gebruiker is ingeschakeld, terwijl de laatste de mediabitsnelheid bepaalt voor het delen van audio en video tijdens vergaderingen.

De formulering van het roadmap-item suggereert dat Microsoft van plan is om deze reeks opties uit te breiden nadat de eerste implementatie is voltooid.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.