Terug naar het overzicht

08 oktober 2020

Webinars van Microsoft Teams worden aanzienlijk beter.

Er is deze week nogal wat nieuws geweest toen Microsoft zijn jaarlijkse Ignite-conferentie organiseert, maar sommige items vallen meer op dan andere. In dit geval zei Microsoft terloops dat ze een nieuwe ‘webinars’-functie in Teams zullen introduceren.

Later dit jaar zal Teams de registratie en rapportage van webinars ondersteunen. Met deze functie kunnen organisatoren evenementregistratie gebruiken met (geautomatiseerde) herinneringsmails voordat een evenement begint en na het webinar gedetailleerde analyses bekijken.

Hoewel niet iedereen deze functionaliteit nodig heeft, is dit een grote aankondiging. Voor veel grote (en kleine) organisaties, organiseren we nogal wat webinars en maken we gebruik van services van derden, zoals GoTo Webinar.

Teams Webinars

Zodra deze functie is uitgerold en grondig is getest op de gebruikerservaring, zou het voor vele andere organisaties mogelijk moeten zijn om over te stappen naar Teams voor dit soort gemeenschapsactiviteiten en de uitgaven voor softwarelicenties voor andere platforms te verlagen.

Gezien hoe groot de voetafdruk van Teams is geworden in de zakenwereld, kan deze functie een aanzienlijke terugslag veroorzaken bij bestaande platforms die gespecialiseerd zijn in dit segment. Webinars worden in de marketing- en onderwijswereld gebruikt als een manier om met een publiek in contact te komen en worden steeds populairder, aangezien persoonlijke evenementen in 2020 en waarschijnlijk in 2021 buitenspel zijn gezet.

Microsoft zegt dat deze functie ergens later dit jaar zou moeten verschijnen, maar wanneer het uw specifieke huurder zal bereiken, is een heel andere vraag. Dat gezegd hebbende, zodra deze functie eenmaal is uitgerold, zullen we een diepere duik hebben om de functies en beperkingen ervan beter te begrijpen.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Het laatste nieuws over Microsoft 365 en Teams wekelijks in jouw mailbox.