Terug naar het overzicht

11 juni 2020

Wat is een Moderne Werkplek?

Een Modern Workplace zorgt ervoor dat medewerkers het beste uit zichzelf halen, met elkaar op een veilige manier kunnen samenwerken en flexibel zijn in de keuze van apparaten en apps. Hierdoor laat je ze niet harder werken, maar slimmer. De modern workplace, met een belangrijke cloud-component, zorgt echter ook voor een aantal nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid & compliancy. Overal moet bedrijfsinformatie worden gecontroleerd en beveiligd als medewerkers mobiele apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot het netwerk en gevoelige bedrijfsgegevens. Een Modern Workplace is een voorwaarde om relevant te blijven in een dynamische en competitieve markt.

Niet meer plaats- en tijdgebonden werken

De medewerker van nu moet kunnen werken op de desktopcomputer op kantoor, in de trein op zijn tablet en altijd ‘even snel’ wat kunnen checken op zijn mobiel. Ook moet hij probleemloos verder kunnen gaan waar hij was gebleven op zijn laptop. De modern workplace is dus een uitgekomen droom voor veel werkgevers, want zo gaat bijvoorbeeld geen tijd verloren bij klantbezoeken en kunnen uw medewerkers altijd even meedenken als zij een dagje op een congres zijn. Bovendien zorgt een modern workplace voor extra blije medewerkers, want hiermee biedt u hen alle flexibiliteit om later, vroeger of op een andere plek te werken.

Het Modern Workplace Framework

Modern Workplace Framework van helpt u te definiëren wat voor uw specifieke wensen en behoeften de beste invulling is van het digitale gedeelte van de Moderne Werkplek, en de processen die daaraan verbonden zijn. Het Framework helpt u daarnaast om een roadmap vast te leggen die u inzicht geeft in hoe u dat ideaalplaatje dan het beste kunt bereiken, en waar uw prioriteiten moeten liggen.

De vijf lagen en werking van het Modern Workplace Framework

Het Modern Workplace Framework bestaat uit vijf lagen. We gaan er vanuit dat iedere uitdaging op het gebied van het moderne werken begint bij een strategisch onderwerp, en dat er dan logischerwijs een bepaalde oplossing of combinatie van oplossingen bij past, afhankelijk van randvoorwaarden en voorkeuren et cetera. Zo loopt u het schema door, van boven naar beneden.

Invulling aan de moderne werkplek

Bron: motion10

Modern Workplace | The Art of Teamwork

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.