Terug naar het overzicht

07 oktober 2020

Microsoft Teams krijgt deze maand een native ARM64-versie.

In augustus werd gemeld dat Microsoft binnenkort een native ARM64-versie van Microsoft Teams zou uitbrengen om verbeterde prestaties en betrouwbaarheid op ARM-apparaten te bieden. Tot nu toe hadden we geen exact idee wanneer we Teams eindelijk native op ARM64-apparaten kunnen uitvoeren.

In een recente update van de Microsoft 365-roadmap gaf het bedrijf aan dat Microsoft Teams later deze maand eindelijk een native ARM64-versie krijgt. Hoewel Microsoft nog geen officiële aankondiging moet doen, is verrassend genoeg al een installatieprogramma gelekt op Reddit (via Windows Central). Tot nu toe hebben een paar gebruikers het gelekte installatieprogramma geïnstalleerd en bevestigd dat het prima lijkt te werken op hun Windows op ARM-apparaten (zoals Surface Pro X).

Zoals Windows Central meldt, heeft het Teams-installatieprogramma (versie 1.3.00.26064) de naam “Teams_windows_arm64.exe” en na installatie zouden gebruikers Teams moeten zien draaien als 64-bits (ARM64) in plaats van 32-bits emulatie in Taakbeheer. Een HP Envy x2-gebruiker (een Windows 10-tablet met een Qualcomm Snapdragon-processor) heeft een screenshot op Reddit gedeeld om deze wijziging te bevestigen:

Proces

Zodra Microsoft de app officieel vrijgeeft, brengt het bedrijf een update uit om de 32-bits versie automatisch te overschrijven met de native ARM64-versie. Met name wordt verwacht dat de nieuwe Teams-app half oktober officieel beschikbaar zal zijn voor alle ARM-aangedreven pc’s (inclusief Surface Pro X, HP Envy, Lenovo Yoga of Samsung Galaxy Book.

Hoewel Microsoft Teams-gebruikers de app tot nu toe op hun ARM-apparaten konden gebruiken, werd deze helaas geplaagd door een aantal prestatieproblemen. Aangezien ARM64-apparaten populairder zijn geworden dan ooit onder de gebruikers van Microsoft, is het goed om te zien dat de Teams-desktop-app is geoptimaliseerd voor ARM64-apparaten voor betere compatibiliteit.

Heeft u de native Microsoft Teams-app op uw pc’s geïnstalleerd? Heeft u enkele prestatieverbeteringen opgemerkt?

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.