Update: aanwezigheidsrapporten van Microsoft Teams vergaderingen met “zeer gedetailleerde gegevens”

Afgelopen september kondigde Microsoft aan dat het verschillende verbecteringen zou introduceren in de aanwezigheidsrapporten van Teams-vergaderingen. Het bedrijf is een paar weken geleden begonnen met het uitrollen van deze update en de implementatie zou eind deze maand voltooid moeten zijn.

Ten eerste heeft het bedrijf de mogelijkheid geïntroduceerd om het aanwezigheidsrapport na de vergadering te downloaden. Dit betekent dat de gastheren van een vergadering het nu kunnen downloaden vanuit de vergaderchat zodra de vergadering voorbij is. Het transcript, de opname en het aanwezigheidsrapport worden gegroepeerd in de chat als de vergadering wordt opgenomen. Anders wordt het aanwezigheidsrapport automatisch weergegeven in de meetingchat.

Daarnaast heeft Microsoft Teams wat extra informatie in het rapport toegevoegd. De lijst met deelnemers bevat nu de duur, het e-mailadres, de starttijd van de vergadering en de titel van de vergadering. Dit is een aanvulling op de naam, rol, tijd van deelname en verlof van de deelnemers aan de vergadering. Karoliina Kettukari, een Microsoft MVP, deelde onlangs een screenshot van het nieuwe formaat voor aanwezigheidsrapporten op Twitter.

Deze specifieke functie is door duizenden gebruikers aangevraagd sinds de mogelijkheid om de aanwezigheidsrapporten te downloaden in mei vorig jaar werd geïntroduceerd. De nieuwe ervaring is bedoeld om het voor managers en docenten gemakkelijker te maken om de deelname van deelnemers aan vergaderingen op afstand bij te houden. Mocht je het gemist hebben: Microsoft Teams heeft onlangs een nieuwe live transcriptiefunctie uitgerold voor Engelssprekende gebruikers in de Verenigde Staten.

Bron: onmsft

Microsoft Teams
Geplaatst op
mrt 27, 2021
Categorieën