Terug naar het overzicht

27 maart 2021

Je kunt nu een Microsoft Word-document omzetten in een PowerPoint-presentatie

Een tijdje geleden kondigde Microsoft aan binnenkort ondersteuning te bieden voor het converteren van Word-documenten naar PowerPoint-presentaties. Als dit klinkt als een handige functie voor jou workflow, heb je geluk; Microsoft heeft de conversietool deze week vandaag uitgebracht.

Presentaties gemakkelijker maken met woordconversie ‘

Microsoft heeft alle sappige details op de Tech Community-website geplaatst. Het nieuws was geen verrassing, aangezien Microsoft in het verleden op deze functie heeft gezinspeeld. Het is nu echter beschikbaar voor openbaar gebruik.

Er is een kleine vangst; je kunt de functie nog niet gebruiken in de softwareversie van Word. Het staat momenteel alleen in Word voor het web, dus je moet de cloudoffice-service van Microsoft gebruiken om Word-documenten naar PowerPoint te converteren.

Helaas kun je geen willekeurig Word-document pakken, het door de converter leiden en een goed gemaakte PowerPoint-presentatie krijgen. De AI heeft nog wat begeleiding nodig over wat de belangrijkste gespreksonderwerpen in jou document zijn om voor elk een dia te genereren.

Om dit te doen, heb je correct opgemaakte kopteksten in jou Word-document nodig om de AI te begeleiden. Zodra dat is gebeurd, zal de AI jou document doorlopen en trefwoorden uitkiezen om dia’s te ontwerpen. Het zal zelfs relevante media vinden om aan jou dia’s toe te voegen.

Als je deze functie eens wilt proberen, heeft Microsoft enkele handige stappen beschreven om een Word-document om te zetten in een PowerPoint-presentatie:

  1. Open een document dat je naar een presentatie wilt converteren in Word voor het web.
  2. Klik op Bestand> Exporteren> Exporteren naar PowerPoint-presentatie.
  3. Kies desgevraagd een ontwerpthema voor jou presentatie.
  4. Klik op Presentatie openen om de resultaten in PowerPoint voor het web te bekijken.
  5. De presentatie wordt gemaakt en opgeslagen in de hoofdmap van OneDrive op de computer van de gebruiker.

Helaas ondersteunt de tool momenteel alleen Engels en kan de tool geen media uit je Word-document overbrengen naar PowerPoint. Je kunt er echter handmatig enkele toevoegen zodra de AI de presentatie heeft gemaakt.

Productiviteit versnellen met de AI van Microsoft

Als je altijd al je presentaties zelf hebt willen schrijven, heb je geluk. Met Microsoft kun je nu een Word-document converteren naar een PowerPoint-presentatie, hoewel de conversiekwaliteit nog moet worden gezien.

Als je de creatie van PowerPoint-presentaties liever niet aan een robot overhandigt, zijn er nog steeds genoeg tools voor mensen die hun dia’s handmatig maken. Er zijn bijvoorbeeld handige PowerPoint-sjablonen die het creatieproces kunnen versnellen en jou dia’s een professionele uitstraling kunnen geven.

Bron: makeuseof

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.