Terug naar het overzicht

12 april 2021

Twitter zou naar verluidt de overname van Clubhouse hebben overwogen voor $ 4 miljard

Na het enorme succes van Clubhouse zijn bedrijven als Twitter en Facebook begonnen te werken aan hun eigen live audiochatplatforms. Interessant genoeg lijkt het erop dat Twitter al heeft overwogen Clubhouse over te nemen voor maar liefst $ 4 miljard – hoewel het plan niet is uitgekomen zoals verwacht.

Zoals Bloomberg meldde, is Clubhouse in gesprek om fondsen te werven bij investeerders. Een van de bedrijven die met Clubhouse heeft onderhandeld, is echter niemand minder dan Twitter. Het rapport zegt dat beide bedrijven volgens de bronnen “de afgelopen maanden” gesprekken hebben gevoerd.

Twitter Inc. voerde de afgelopen maanden gesprekken om Clubhouse, het bruisende audio-gebaseerde sociale netwerk, over te nemen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. De bedrijven bespraken een mogelijke waardering van ongeveer $ 4 miljard voor Clubhouse, zeiden de mensen, en vroegen om niet te worden geïdentificeerd omdat de zaak privé is.

Hoewel Twitter overwoog om Clubhouse te kopen, heeft het bedrijf dat idee om een ​​onbekende reden al opgegeven. Het is niet moeilijk voor te stellen dat het sociale netwerk zich realiseerde dat zijn eigen clubhuis-alternatief genaamd Twitter Spaces nog populairder zou kunnen worden zonder dat je een andere app hoeft te kopen.

Clubhouse werd geïntroduceerd in 2020, maar werd pas begin 2021 populair nadat verschillende beroemdheden zoals Mark Zuckerberg en Elon Musk zich bij het platform hadden aangesloten. Voor degenen die niet bekend zijn met de app, laat Clubhouse gebruikers chatten met anderen via live audio in verschillende kamers. De app, die exclusief blijft voor de iPhone, bereikte in februari van dit jaar meer dan 8 miljoen downloads in de App Store.

Tegelijkertijd werken Facebook, LinkedIn en zelfs Spotify aan vergelijkbare functies voor hun apps. Bloomberg zegt dat Clubhouse nog steeds op zoek is naar investeringen, maar de toekomst van het sociale netwerk is onzeker, gezien de groeiende concurrentie.

Bron: 9to5mac

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.