Terug naar het overzicht

02 juni 2021

Microsoft Teams krijgt een podcast-achtige functie waar je vast dol op zult zijn

Variabel afspelen komt naar Microsoft Teams

Microsoft gaat een nieuwe functie lanceren die levensreddend kan zijn voor iedereen die opnames van Teams-vergaderingen moet bekijken.

Een nieuw item in de productroadmap van het bedrijf suggereert dat de samenwerkingsservice zal profiteren van een variabele afspeeloptie die binnenkort beschikbaar komt voor Microsoft Stream, de native Microsoft 365-videoservice.

“Voor opnames van Teams-vergaderingen die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint, kun je nu de afspeelsnelheid (0,5x-2x) wijzigen terwijl je de video bekijkt”, legt Microsoft uit.

Helaas is de variabele afspeelfunctie nog in ontwikkeling en zal deze pas in september in een volledige openbare build worden uitgerold.

Microsoft Teams-opnames

Onlangs heeft Microsoft aangekondigd dat het binnenkort een wijziging zal doorvoeren die betekent dat alle Teams-vergaderingen automatisch worden opgenomen, zonder dat de organisator of een IT-beheerder zich hoeft aan te melden.

Het idee is om situaties te vermijden waarin deelnemers of afwezigen cruciale informatie mislopen, en om een pool van bronnen te bieden die achteraf kunnen worden geraadpleegd, inclusief volledige teksttranscripties en eventuele bijlagen die tijdens vergaderingen worden gedeeld.

Omdat alle opnames van vergaderingen standaard worden gearchiveerd, helpt de nieuwe optie voor variabele afspeelsnelheid Teams-gebruikers om het meeste uit deze bronnen te halen.

Het werkt in beide richtingen, waardoor gebruikers opnames op cruciale momenten kunnen vertragen om ervoor te zorgen dat er geen belangrijke details worden gemist, en om minder belangrijke delen van het gesprek te versnellen. Over het algemeen zou dit moeten betekenen dat activiteiten zoals het nemen van minuten en het inhalen van gemiste sessies minder uren van de dag in beslag nemen.

De functie is ook een uitbreiding van de bestaande inspanningen van Microsoft op het gebied van toegankelijkheid, waardoor slechthorenden een betere kans hebben om de draad van het gesprek te volgen en mensen die lijden aan aandoeningen zoals dyspraxie een kans krijgen om volledigere aantekeningen te maken.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.