SharePoint voor bedrijven: waarom zou u het gebruiken?

Microsoft heeft een behoorlijk aantal tegenstanders, maar zo nu en dan produceert het een product dat voor veel gebruikers over de hele linie de goede plek bereikt.

SharePoint is zo’n aanbod en heeft een goede acceptatie gehad op de markt in het algemeen – ja, zelfs van sommige tegenstanders.

Misschien wil je de vaccins van de man niet nemen, maar Bill Gates heeft een echt zakelijk hulpmiddel gemaakt in SharePoint.

SharePoint blinkt uit als een webgebaseerd samenwerkings- en contentbeheerplatform.

Het is een bekwame concurrent van Zoho en Slack, omdat het heel gemakkelijk kan worden ingezet voor een eenvoudige samenwerking, maar het kan ook worden gebruikt als platform voor iets veel ambitieuzers, zoals een wereldwijd bedrijfsintranet. Wanneer u de Flow-component opneemt, wordt het een hulpmiddel voor procesbeheer. En met PowerApps wordt SharePoint een oplossing voor documentbeheer en een mobiel platform.

SharePoint is een interne datatool en – om eerlijk te zijn tegen Microsoft – het is ook een behoorlijk nette verzameling jingles en bells.

De opname is grotendeels te danken aan het nut, ongeacht het huidige of historische gebruik dat een bedrijf heeft gehad met Microsoft-producten. Dat vertelt u dat SharePoint voor de meeste bedrijven bijna alle vakjes aanvinkt. Wanneer u SharePoint voor uw bedrijf aanschaft, wordt het op een lokale server op locatie geladen of, met SharePoint Online, is het een platform in de cloud dat wordt beheerd door een betrouwbaar IT-team zoals Computers In The City.

Ondanks de diversiteit aan keuzes van vandaag, kan de geschiedenis inderdaad een rol spelen in termen van de Windows-bekendheid die gebruikers vinden, wat zeker de acceptatie bevordert, maar het valt niet te ontkennen dat Microsoft de markt goed heeft gelezen en een product heeft gemaakt dat echt gunstig is voor het bedrijfsleven.

De voordelen van SharePoint voor bedrijven

Dat is de reden waarom – waarom SharePoint gebruiken?

Vergemakkelijkt zinvolle samenwerking en projectmanagement.

Omdat het een opgeruimd aanbod is dat samenwerking en projectbeheer echt vergemakkelijkt. De CMS-touch is verleidelijk, verlegt de grenzen tussen website en bestandsopslagsysteem, en SharePoint stimuleert samenwerking in gig-stijl.

Het is net zo vloeiend en vertrouwd als Slack of een van de andere prominente samenwerkingsplatforms, en zo eenvoudig als de behoeften zijn. Wereldwijde samenwerking is misschien niet langer een probleem, maar echt goede samenwerkingstools zijn nog in ontwikkeling – er is nog veel ruimte voor verbetering, en SharePoint is een stap op die weg.

SharePoint stelt medewerkers in staat om verbinding te maken en effectief samen te werken op één plek, een plek die een groot aantal inputs en formaten mogelijk maakt en die ook alle samenwerkingsgegevens opslaat. Meer nog, het kan een gemakkelijke extrapolatie van die gegevens in grafieken en grafieken vergemakkelijken voor weergave, terwijl het ook mogelijk maakt dat leveranciers en andere input worden meegenomen in de ontwikkeling van de gegevens die deze grafieken en grafieken samenstellen.

Simpel gezegd, het platform maakt zinvolle samenwerking mogelijk en zorgt voor een nauwkeurigere verzameling van gegevens in het proces. Vervolgens presenteert het deze verzamelde gegevens op eenvoudige maar effectieve visuele manieren, waardoor het begrip van samenwerking en, uiteindelijk, succes verder wordt verbeterd.

Biedt één enkele bron voor alle gegevens en extrapolatie.

Als een hub met zeer gedetailleerde mogelijkheden, maakt SharePoint het mogelijk om de gegevens van elk bedrijf te extrapoleren naar zinvolle presentaties aan verschillende afdelingen, terwijl ze vervolgens op forums of via discussieforums kunnen worden besproken. In plaats van te moeten schakelen tussen e-mail en meldingen op mobiele apparaten of halve gesprekken, is één enkele bron voor alle gegevens, extrapolatie en communicatie veel eenvoudiger en bespaart u zeker tijd.

Nauwe integratie met Office 365, consistente prestaties, naadloze en snelle UX.

SharePoint Online is nauw geïntegreerd met Office 365 en vormt een toegangspoort tot het kantoor, of je nu thuis of ergens anders werkt. Terwijl andere platforms dat ook doen, biedt het consistente prestaties op verschillende apparaten – iets dat het voor veel concurrenten uitdaagt – en de gebruikerservaring is naadloos en snel.

Biedt beveiliging op ondernemingsniveau.

SharePoint heeft beveiliging op bedrijfsniveau; door dergelijke op te nemen, heeft Microsoft de moeite genomen om de huidige angsten over de toename van cybercriminaliteit aan te pakken – en het is ook volledig schaalbaar.

Op het gebied van complianceverplichtingen van bedrijven heeft Microsoft er opnieuw voor gezorgd dat de brede constructie en subtiele functies compliance vergemakkelijken, een ander opkomend tij omvat bewustzijn.

SharePoint als hulpmiddel bij Business Intelligence

Het lijkt misschien oubollig om te zeggen dat SharePoint het personeel als individuen – en als geheel – beter geïnformeerde beslissingen laat nemen, maar een deel van de waarde die Microsoft met SharePoint presenteert, is precies dat: Business Intelligence stijgt.

Helpt gebruikers weloverwogen beslissingen te nemen met Business Intelligence.

Of het nu door ontwerp of door geluk is, SharePoint is een min of meer heilzame oplossing voor klanten die uitkijken naar een hoogst onbekende toekomst, aangezien het bedrijfsleven zijn focus op strategie op basis van Business Intelligence verdubbelt. De gegevens moeten nu meer dan ooit de zaken niet vertragen, maar eerder een versnelling in de goede richting mogelijk maken – iets wat vandaag vaak moeilijker te voorspellen is dan ooit tevoren.

Vergemakkelijkt een grotere diversiteit van gebruikers door middel van UX.

Iedereen betere beslissingen laten nemen op basis van beschikbare gegevens is een actueel ideaal voor bedrijven en industrieën die met grote verstoringen te maken hebben.

In moeilijke tijden moeten tools zoals SharePoint gegevens op een snelle en effectieve manier verzamelen en presenteren. Misschien onbeduidend – maar waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor – de opname die het platform heeft gezien, is het feit dat SharePoint een grote mate van personalisatie mogelijk maakt. Dit lijkt misschien een betwistbaar punt, behalve dat het een grote diversiteit aan gebruikers mogelijk maakt terwijl ze toch dezelfde gegevens krijgen.

SharePoint is in ieder geval een poging om UX en persoonlijk eigendom van het platform in evenwicht te brengen, met de zakelijke dictaten van duidelijke gegevens en ondubbelzinnige resultaten.

We zien het zo vaak dat we het misschien onopvallend vinden, maar daarin schuilt de populariteit en uiteindelijke effectiviteit van een platform.

Biedt uitgebreide UX- en cloud-gecodeerde gegevens.

Het platform heeft een geïntegreerde validatie in het spel, wat betekent dat er inconsistente of onnauwkeurige gegevens worden gemarkeerd, waardoor het risico op menselijke fouten bij het vastleggen van gegevens wordt geëlimineerd, een andere geweldige functie die het hulpprogramma stimuleert.

De toegang wordt gecontroleerd en de gegevens worden versleuteld in de cloud, terwijl SharePoint ook extranetten, klantgerichte websites en interne sociale netwerkapps, zelfs wiki’s, kan inschakelen.

In tegenstelling tot een Microsoft-app als Excel – waar een groot aantal functies voor veel gebruikers onduidelijk blijft – is SharePoint meer stimulerend voor uitgebreid gebruik.

Waarom zou u SharePoint overwegen voor uw bedrijf?

Over het geheel genomen is het platform strak en professioneel, zonder moeilijk te zijn.

De waarde ervan voor het bedrijf komt het best tot uiting in de werkgelegenheid per bedrijf, en het platform is tegenwoordig inderdaad gastheer voor een groot aantal van ’s werelds prominente zakelijke entiteiten.

Bron: cupertinotimes

Microsoft-Sharepoint
Geplaatst op
apr 30, 2021
Categorieën