Terug naar het overzicht

29 april 2021

Microsoft vraagt uw hulp bij het kiezen van het volgende standaard Office-lettertype

Iets om naar uit te kijken: het komt niet vaak voor dat Microsoft het standaardlettertype van zijn kantoortoepassingen wijzigt. De laatste keer was in 2007, toen Calibri Times New Roman verving. Sindsdien zijn er veertien jaar verstreken en Microsoft wil het opnieuw doen, maar dit keer met de hulp van Microsoft 365-gebruikers. Van de vijf aangepaste lettertypen die Microsoft heeft besteld, moeten gebruikers er een kiezen, maar zelfs als uw favoriet niet wint, houdt Microsoft ze allemaal beschikbaar in Microsoft 365-apps.

De vijf nieuwe lettertypen die beschikbaar zijn voor het oprapen, heten Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford en Grandview. Het ontwerpteam van Microsoft zal de lettertypen de komende maanden samen met gebruikers van cloud-apps evalueren en verwacht dat ze hun mening geven via sociale media nadat ze ze hebben uitgeprobeerd.

Tenorietontwerpers zeggen dat hun lettertype eruitziet als een “warmer, vriendelijker” schreefloos. Het bestaat uit elementen zoals grote stippen, accenten en interpunctie die het gemakkelijker moeten maken om op kleinere schermen te lezen, en bredere tekens voor een meer open uitstraling.

Microsoft Word

Bierstadt hanteert een meer precieze en moderne stijl ‘geïnspireerd door de Zwitserse typografie uit het midden van de 20e eeuw’. De eenvoudige en duidelijke karakters geven het een meer “blokkerig” uiterlijk, vergelijkbaar met wat we vinden in ‘Helvetica’.

De meest unieke van het stel is Skeena. Op basis van “meerdere typografische perioden” creëerden de ontwerpers een humanistisch lettertype met verschillende dikten voor alle lettertekens. Ondanks dat het geschikt is voor tekstwanden, past het ook mooi in kortere tekstsecties zoals tabellen, presentaties en brochures.

Seaford is een serif-lettertype in old-school stijl dat de meesten bekend zou moeten voorkomen. Met asymmetrische vormen en onderscheidende karakters, wekt Seaford een comfortabel gevoel op bij het lezen van inhoud die ermee is geschreven.

Grandview is vergelijkbaar met het lettertype dat wordt gebruikt in Duitse wegen en spoorwegen, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gelezen op grote afstanden, zelfs bij slecht weer. Vanwege zijn oorsprong is dit lettertype ontworpen voor korte passages in kleine ruimtes, maar door de kleine aanpassingen die de ontwerper heeft aangebracht, kan het ook in de hoofdtekst worden gebruikt.

U kunt de nieuwe lettertypen controleren als u een Microsoft-app gebruikt met toegang tot cloudlettertypen, zoals Outlook voor Microsoft 365. Om de nieuwe cloudlettertypen te controleren, opent u de app terwijl u verbonden bent met internet, gaat u naar Bestand> Account> Instellingen beheren en onder Accountprivacy, schakel ‘Optionele verbonden ervaringen’ in.

Bron: techdeals.thriftyretailers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.