Microsoft Teams zal binnenkort sneller draaien op je MacBook

Net als alle andere tools voor videoconferenties is ook Microsoft Teams verre van perfect, maar het wordt elk jaar beter. Ondanks verschillende tekortkomingen blijft het volgens Microsoft een van onze favoriete services op de markt en heeft het zelfs meer dan 115 miljoen actieve gebruikers.

De afgelopen maanden heeft Microsoft beloofd dat de aanstaande Microsoft Teams-update een aantal substantiële prestatieverbeteringen zou opleveren en het algehele gebruik van bronnen zou verminderen. In een nieuw forumbericht heeft Microsoft stilletjes bevestigd dat het ook werkt aan een prestatie-update voor de macOS-client, die is gebaseerd op Electron.

Details zijn niet gedeeld, maar dit is nog een bevestiging dat Microsoft Teams binnenkort beter zal werken op MacBook, zelfs als je het model met low-end specificaties hebt.

Zoals uitgelegd door gebruikers op Microsoft-forums, gebruikt de Teams-desktopclient altijd een aanzienlijke hoeveelheid CPU en is deze in sommige gevallen bijna ‘onbruikbaar’

“Het lijkt erop dat Zoom gemakkelijk wint van prestaties en functies op Mac. Waarschijnlijk gerelateerd aan de onderliggende basis waarop elk was gebouwd. Aangezien Teams maanden en mogelijk jaren nodig heeft om bugs op te lossen, is dat zo ongeveer alles waar je het echt op kunt zeggen ”, merkte een gebruiker op op de forums.

Gelukkig is Microsoft op de hoogte van de rapporten en werkt het momenteel aan een nieuwe update die het geheugen- / CPU-gebruik zal verminderen.

Microsoft pakt ook agressief andere prestatiegebieden rond de Mac-client aan, maar het is nog niet duidelijk wanneer die update zal aankomen.

Andere functies komen naar Microsoft Teams

Volgens Microsoft 365 Roadmap zal het bedrijf je eindelijk toestaan om op een specifiek bericht te reageren. U kunt binnenkort met de rechtermuisknop op een bericht klikken en het oorspronkelijke bericht bij uw antwoord voegen, zodat gebruikers snel terug kunnen springen naar oudere gesprekken of meer context krijgen.

Naast deze verbeteringen introduceert Microsoft ook ondersteuning voor een nieuwe emoji-kiezer die verschillende huidtinten, categorieën en maximaal 800 emoji’s ondersteunt.

Afgezien van de nieuwe emoji-kiezer, zou de Teams-desktopclient worden verbeterd samen-modus, gebruiksmodus met lage bandbreedte en meer.

Microsoft is momenteel van plan om deze nieuwe functies in april uit te rollen.

Bron: windowslatest

Microsoft-Teams-scherm-werkt-niet-werkt-op-Mac.jpg
Geplaatst op
mrt 28, 2021
Categorieën