Terug naar het overzicht

11 juni 2021

Microsoft Teams-telefoons krijgen aangepaste achtergronden en oproepen doorverbinden

Teams-telefoons hebben deze maand verschillende functies gekregen die Teams-gebruikers op smartphones en pc’s kennen.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams-telefoons hebben deze maand verschillende nieuwe functies gekregen, waaronder ondersteuning voor aangepaste achtergronden.
  • Ondersteuning voor het doorverbinden en toevoegen van oproepen kwam ook naar Teams-telefoons.
  • Een-op-eengesprekken op Teams-telefoons kunnen nu live ondertiteling weergeven.

Elke maand verzamelt Microsoft een lijst met alle nieuwe functies voor Teams-telefoons. Met deze speciale apparaten kunnen mensen Teams gebruiken via hardware zoals de Lenovo ThinkSmart View. Sommige van de nieuwe functies van deze maand brengen functionaliteit naar Teams-telefoons die al beschikbaar waren op Microsoft Teams voor smartphones, tablets en pc’s, zoals het toevoegen of doorverbinden van een oproep naar een apparaat. Microsoft schetst de nieuwe functies in een Tech Community-bericht.

Ondersteuning voor het doorverbinden en toevoegen van oproepen naar apparaten is deze maand uitgerold. Als u in gesprek bent op een ander apparaat, vraagt uw Teams-telefoon u om het apparaat door te verbinden of aan het gesprek toe te voegen. Deze functionaliteit werd al ondersteund door de Teams-apps voor telefoons en computers, dus het is een mooie aanvulling op Teams-telefoons.

lenovo-thinksmart-view

Een andere populaire functie van de Teams-apps, achtergrondvervanging, vond deze maand ook zijn weg naar Teams-telefoons. U kunt nu vooraf ingevulde achtergronden selecteren om uw omgeving binnen een gesprek te vervangen.

Als u een contactpersoon maakt in Microsoft Outlook, worden nu de gegevens van een persoon weergegeven in de app Personen op een Teams-telefooninterface. Op dit moment worden alleen telefoonnummers weergegeven.

teams-phones-caption.jpg

Teams-telefoons hebben deze maand ook de mogelijkheid gekregen om gesprekken live te ondertitelen in één-op-één gesprekken. Apparaten kunnen detecteren wat er wordt gezegd en dit in realtime als tekst op het scherm presenteren.

Pre-call screening kan nu werken met kiestoetsen, wat een handige toevoeging is in vroege mediascenario’s.

Verbeteringen in de gebruiksvriendelijkheid op Teams-telefoons

Er zijn een paar verschillende gebieden van de Teams-telefoonervaring om de manier waarop gebruikers omgaan met hun oproepen en contacten te verbeteren.

Wanneer een baas of beheerder in gesprek is, kunnen gebruikers op de paarse knop drukken om nieuwe opties te zien met betrekking tot hun contacten. Nu kan een baas of beheerder gemakkelijk hun frequente contacten zien met directe opties om hun oproepstatus te zien of een uitgaand gesprek naar hen te plaatsen.

usability improvements

Verschillende andere verbeteringen zijn in juni uitgerold naar Teams-telefoons, waaronder een verbeterde ervaring voor interactie met contacten en de toevoeging van een scherm dat mensen laat weten of ze geen voicemail hebben.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.