Terug naar het overzicht

10 juni 2021

Microsoft Search kan binnenkort zoeken naar specifieke Microsoft Teams-vergaderingen

Een aankomende functie voor Microsoft Search zal het veel gemakkelijker maken om offertes en details van opgenomen Microsoft Teams-vergaderingen te vinden.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams-vergaderingen zijn binnenkort doorzoekbaar op basis van wat er door deelnemers is gezegd.
  • De functie werkt met vergaderingen die zijn opgenomen in OneDrive of SharePoint waarvoor live transcriptie was ingeschakeld.
    De nieuwe zoekfunctionaliteit zou deze maand al beschikbaar kunnen zijn, maar dat is onderhevig aan verandering.

Microsoft Teams kan vergaderingen transcriberen terwijl ze plaatsvinden. De functionaliteit maakt het gemakkelijker om live mee te volgen en biedt ook een volledig transcript van de vergadering voor latere beoordeling. Binnenkort kunt u Microsoft Search gebruiken om specifieke vergaderingen te vinden op basis van wat er door deelnemers is gezegd.

De functie verschijnt op de Microsoft 365-roadmap. Het zou deze maand kunnen worden uitgerold, maar de datums op de roadmap kunnen worden gewijzigd.

Hier is de beschrijving van de functie van Microsoft:

Voor een Teams-vergadering die is opgenomen in OneDrive & SharePoint en ook live is getranscribeerd tijdens de vergadering, kunt u nu in Microsoft Search zoeken om het vergaderingsopnamebestand te vinden op basis van het transcript.

Als u naar een vergadering kunt zoeken op basis van wat er is gezegd, wordt het veel gemakkelijker om specifieke offertes of details te vinden. Het Microsoft 365-roadmapitem vermeldt alleen specifiek Teams voor desktop.

Live transcriptie werkt momenteel alleen met geplande Teams-vergaderingen, maar ondersteuning voor ongeplande vergaderingen zou al in juli kunnen arriveren.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.