Terug naar het overzicht

04 januari 2023

Busy-on-Busy-oproepinstelling komt dit jaar naar Microsoft Teams

Microsoft stopt nooit met het aanpassen van het communicatieplatform waarvoor het zo populair is, wat de Teams-app betekent.

We hebben de laatste tijd veel verbeteringen gezien en er komen er nog veel meer aan, zoals je op het punt staat te zien in dit artikel.

Zo is de webversie van Teams al voorzien van achtergrondeffecten en Live Captions. Je kunt Viva Connections ook gebruiken via de mobiele Teams-app.

En na de belofte om volgende maand een verbeterde visuele lay-out aan Teams te introduceren, heeft Microsoft plannen om in februari nog een spannende functie uit te brengen.

Teams bieden binnenkort beter in-app call management

De softwaregigant overweegt nu om een van de veelgevraagde oproepinstellingen naar Teams-gebruikers op zowel Windows als Mac te brengen.

Microsoft werkt nu aan de instelling Busy-on-Busy voor eindgebruikers, die we eerder in onze apps zullen zien dan je zou denken.

Deze nieuwe oproepinstelling beheert daadwerkelijk hoe inkomende oproepen worden gerouteerd wanneer u bezig bent met een bestaand gesprek of vergadering.

Houd er rekening mee dat u in een scenario waarin u druk met iemand anders praat, kunt kiezen uit een aantal drukke opties:

  • U kunt de oproepen laten binnenkomen
  • Een bezetsignaal afspelen
  • Het gesprek omleiden

In feite zijn deze drukke opties niet helemaal nieuw voor Microsoft Teams-gebruikers, omdat beheerders Busy-on-busy al kunnen configureren met een beleid van het Microsoft Teams Admin Center.

Teams busy on busy

Wat volgende maand echter verandert, is dat naast beheerders, de eindgebruiker ook in staat zal zijn om zijn inkomende oproepen te beheren wanneer ze bezig zijn in een bestaand gesprek, rechtstreeks vanuit de instellingen voor oproepen in de Teams-app.

Hoewel nog niet bevestigd, wordt de instelling Bezet-aan-bezet-oproep waarschijnlijk standaard ingesteld op Uitgeschakeld, dus u moet deze zelf inschakelen.

Voorlopig kun je in de instellingen voor oproepen in de Teams-app gemachtigden toevoegen of verwijderen, je standaardmicrofoon, luidspreker of camera wijzigen, een testgesprek voeren, regels voor het beantwoorden van oproepen instellen en meer.

Maar hoewel Microsoft zich richt op februari om de drukke opties voor Teams-gebruikers voor Mac en Windows te lanceren, is er altijd een kans dat het bedrijf het uitstelt naar latere maanden.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.