Terug naar het overzicht

20 juni 2021

Microsoft Teams-functie voor het vertalen van chatberichten nu beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers

De vertaling van chatberichten voor Microsoft Teams iOS- en Android-apps was een van de meest gevraagde functies op de Microsoft Teams UserVoice-pagina. Op basis van feedback van gebruikers begon het bedrijf vorig jaar aan de functie te werken en eindelijk, na meer dan een jaar, heeft het bedrijf de ontwikkeling voltooid en rolt het nu de functie voor het vertalen van chatberichten uit naar Microsoft Teams iOS- en Android-apps.

Op de Microsoft Teams UserVoice-pagina heeft het bedrijf laten weten dat de langverwachte functie voor het vertalen van chatberichten nu beschikbaar is voor Teams-gebruikers op zowel Android als iOS. De functie wordt mogelijk gemaakt door Microsoft Translation-services en stelt gebruikers in staat kanaalberichten in een andere taal te vertalen naar de taal van hun keuze.

translation-on-teams

Om te vertalen, houdt u het bericht ingedrukt en tikt u op Vertalen. Om een vertaald bericht terug te zetten naar de oorspronkelijke taal, houdt u het bericht ingedrukt en tikt u op Origineel bekijken (taal).

translation-on-teams

Om de taal in te stellen waarnaar u berichten wilt laten vertalen, tikt u op Instellingen > Vertaling en kiest u vervolgens de gewenste taal.

De functie zou beschikbaar moeten zijn via een app-update, dus controleer de app changelog zodra je een update heb ontvangen.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.