Microsoft Teams op iOS en Android zal binnenkort eindelijk chatvertaling ondersteunen

In mei 2020 meldde Microsoft dat ze plannen hadden om in-line vertaling naar Microsoft Teams op iOS en Android toe te voegen aan de Roadmap. Inmiddels is Microsoft verheugd deze functie uit te rollen voor mobiele gebruikers. Deze functie is al beschikbaar op de desktop.

De functie wordt mogelijk gemaakt door de vertaalservices van Microsoft en stelt gebruikers in staat kanaalberichten in een andere taal te vertalen naar de taal van hun keuze.

Om te vertalen, houd je het bericht ingedrukt en tik je op Vertalen. Om een vertaald bericht terug te zetten naar de oorspronkelijke taal, houdt u het bericht ingedrukt en tikt u op Origineel bekijken (taal).

translation-on-teams

Om de taal in te stellen waarnaar u berichten wilt laten vertalen, tikt u op Instellingen > Vertaling en kiest u de gewenste taal.

De functie wordt uitgerold op de Teams iOS en Android vanuit de nieuwste store-builds en zou vanaf begin juni beschikbaar moeten zijn en medio juli volledig zijn uitgerold.

Bron: mspoweruser

translation-on-teams
Geplaatst op
mei 30, 2021
Categorieën

Gecertificeerde Office 365 experts

De oplossingen van Microsoft zijn al decennia lang toonaangevend als het gaat om productiviteit, presentatie en e-mail. Voor Office 365 zijn deze bekende producten doorontwikkeld om uw organisatie sneller en efficiënter te laten werken. 

Microsoft biedt u naast de oplossingen uit de Microsoft 365 suite de cloudversies van Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online en Microsoft Teams. Deze diensten werken naadloos samen en zorgen voor maximaal gebruiksgemak op zowel pc’s, tablets, smartphones en browsers.

We leveren de nodige expertise om over deze diensten te kunnen beschikken en daarnaast de bedrijfsprocessen door middel van software te optimaliseren.