Terug naar het overzicht

03 november 2020

Microsoft Teams-desktopgebruikers kunnen binnenkort op een specifiek bericht reageren.

Berichten kunnen citeren waarop u wilt reageren, is iets dat we al kennen en vrijwel alle chattoepassingen, waaronder WhatsApp en Telegram, hebben deze functie. De mogelijkheid om een ​​bericht te citeren is ook beschikbaar in Microsoft Teams, maar is alleen beschikbaar voor mobiele gebruikers. En dit gaat veranderen zodra Microsoft heeft bevestigd dat Teams-desktopgebruikers de komende dagen ook op een specifiek bericht kunnen reageren.

De mogelijkheid om een ​​bericht te citeren is een van de meest gevraagde functies op de Microsoft Teams User-spraakpagina en het is eindelijk toegevoegd aan de lijst met functies die in de backlog staan. Dit betekent dat het technische team van Microsoft Teams binnenkort aan de functie zal gaan werken, hoewel het niet duidelijk is wanneer Microsoft deze handige functie zal uitrollen naar Teams Desktop-gebruikers. Aan de andere kant bevestigde Alex, die deel uitmaakt van het technische team van Teams, dat het bedrijf een update zou delen zodra er een beschikbaar is.

We weten niet hoe Teams-desktopgebruikers een bericht precies kunnen citeren, aangezien Microsoft daarover geen details heeft gedeeld. Als je de mobiele Microsoft Teams-app gebruikt, hoef je alleen maar met je vinger naar rechts te vegen om een ​​bericht te citeren. Maar voor desktopgebruikers is dit onwaarschijnlijk, aangezien niet alle desktop-pc’s ondersteuning bieden voor aanraakfunctionaliteit, waardoor we ons afvragen: hoe zullen desktopgebruikers een bericht citeren?

Naast de mogelijkheid om een ​​bericht te citeren, kunnen mobiele Teams-gebruikers ook genieten van functies zoals Smart Camera, de mogelijkheid om locatie te delen, Fast Switching – al deze functies zijn momenteel exclusief voor mobiele gebruikers. Ondertussen kun je hier de lijst met functies bekijken die Microsoft deze maand aan Teams heeft toegevoegd.

Hoeveel van jullie zijn enthousiast over de nieuwe functie die naar Microsoft Teams voor desktop komt? Laat het weten in de reacties hieronder.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.