Microsoft OneDrive kondigt een nieuwe functie voor het delen van families en groepen aan.

Als u tot nu toe een OneDrive-bestand met een groep mensen wilt delen, moet u de namen typen van alle mensen met wie u wilde delen. Microsoft vereenvoudigt deze ervaring nu door delen met één muisklik met familie en groepen mogelijk te maken. Om deze functie te gebruiken, moet u eerst uw familie of vriendengroep vooraf definiëren.

Hier leest u hoe u uw gezin of een vriendengroep kunt opzetten:

Om uw gezin op te zetten, gaat u naar family.microsoft.com, selecteert u Een gezinsgroep maken en volgt u de instructies. Opmerking: alle leden van de groep hebben een Microsoft-account nodig en elk moet uw uitnodiging aan de groep accepteren om toegang te krijgen. (U kunt ook een gezinsgroep opzetten op Xbox of met de Family Safety-app.)

Raadpleeg het artikel over het maken van een Outlook.com-groep om een vriendengroep op te zetten. Groepen kunnen zijn: familie, vrienden, klasgenoten, de sportcompetitie van uw kinderen, uw sportcompetitie, oude studiegenoten, nieuwe vrienden van de game-avond – iedereen met wie u in contact wilt blijven. Let op: je hebt een gratis of betaald Outlook-account nodig.

Deze nieuwe functie voor het delen van families en groepen is nu beschikbaar in OneDrive voor het web. Het is ook van toepassing op zowel gratis als betaalde OneDrive-consumentenabonnementen, evenals in Microsoft 365 Personal- en Family-abonnementen. Microsoft brengt deze functie medio 2021 naar de OneDrive-synchronisatieclient, Mac en rechtstreeks vanuit Word-, Excel- en PowerPoint-apps.

Bron: Microsoft

Family_Sharing
Geplaatst op
nov 2, 2020
Categorieën