Terug naar het overzicht

02 maart 2021

Ignite 2021: Aankondiging van Microsoft Mesh

Vanochtend bracht Microsoft het grootste deel van de Ignite 2021-keynote door met de onthulling van Microsoft Mesh, het nieuwe Virtual Reality-platform dat HoloLens en virtual reality naar een geheel nieuw niveau tilt. Nu, nadat de aankondigingen voorbij zijn, heeft Microsoft een reeks nieuwe sessies op Ignite uitgebracht, allemaal gepland voor vandaag, dinsdag 2 maart.

Microsoft Mesh is een nieuw platform gebouwd op Microsoft Azure, waarmee ontwikkelaars meeslepende, multi-user, platformonafhankelijke mixed reality-apps kunnen bouwen. Met Microsoft Mesh kunnen gebruikers verbinding maken met aanwezigheid, delen in de ruimte en op een meeslepende manier samenwerken alsof ze persoonlijk zijn, ongeacht de fysieke locatie. Klanten kunnen Mesh gebruiken om virtuele vergaderingen te verbeteren, virtuele ontwerpsessies uit te voeren, beter op afstand te helpen, virtueel samen te leren, virtuele sociale bijeenkomsten en bijeenkomsten te organiseren.

Mixed Reality is de vierde golf in computergebruik, gevolgd door mainframes, pc’s en smartphones. Mixed Reality wordt mainstream bij consumenten en commerciële, en bevrijdt schermgebonden ervaringen in instinctieve interacties in uw ruimte, tussen uw spullen, met uw mensen. Honderden miljoenen Niantic-ontdekkingsreizigers over de hele wereld hebben MR ervaren via de apparaten in je zak. Omdat we persoonlijke sociale contacten missen, verhuizen bijeenkomsten zoals concerten en fitnesstraining naar de virtuele wereld. Meer dan 50% van de Fortune 500-organisaties heeft HoloLens en andere Mixed Reality-oplossingen geïmplementeerd om materiële RoI naar hun bedrijf te stimuleren. Gegeven zulke grote aantallen, zou men aannemen dat er vandaag honderden, zo niet duizenden, Mixed Reality-ervaringen zouden worden ontwikkeld. Maar dat is niet het geval. Er zijn enkele onderliggende harde problemen die ontwikkelaars ervan weerhouden deze meeslepende ervaringen te creëren, met name:

  • Mensen in MR met passend realisme vertegenwoordigen vereist veel tijd en middelen.
  • Het stabiel houden van een hologram in een gedeelde MR-ruimte in tijd en apparaattypen is een niet-triviaal probleem.
  • Het is moeilijk om high-fidelity 3D-modellen in MR te integreren om de bestandsformaten van onze klanten te ondersteunen.
  • Het synchroniseren van acties en uitingen van mensen in een geografisch verspreide MR-sessie is complex.

Deze uitdagingen hebben verhinderd dat ontwikkelaars MR-ervaringen mogelijk hebben gemaakt voor scenario’s met meerdere gebruikers. Het is deze reeks uitdagingen die Microsoft Mesh wil oplossen. Mesh biedt een platform voor ontwikkelaars om meeslepende MR-apps voor meerdere gebruikers te ontwerpen zonder zich zorgen te hoeven maken over complexe technische problemen. Laten we eens kijken naar de kerncomponenten van het Microsoft Mesh-platform voor ontwikkelaars:

Bron: onmsft, Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.