Terug naar het overzicht

03 maart 2021

Er komt een gloednieuwe Microsoft Teams-desktop-app aan, die webgebaseerd is

De tools van Microsoft hebben de afgelopen jaren een reeks veranderingen ondergaan. Progressive Web Apps (PWA’s) zullen in de toekomst een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van het Windows-app-ecosysteem en Microsoft gokt er sterk op.

Het nieuwste is een nieuwe Progressive Web App voor Microsoft Teams die wordt aangeboden voor low-end of lichtgewicht apparaten.

De nieuwe desktopclient van Microsoft Teams is gebaseerd op Microsoft Edge (Chromium) WebView en u kunt de communicatietool gebruiken in een eigen apart venster dat de adresbalk van uw browser overbodig maakt. Het zal ook andere bedieningselementen verbergen, zoals de extensie, de muziekbalk en het menu.

Microsoft Teams Alpha

Deze nieuwe app staat intern bekend als ‘Microsoft Teams Alpha’ en er wordt gezegd dat deze ‘veilig’ is. Het is ontworpen met een “altijd up-to-date karakter” in gedachten, evenals een vereenvoudigde implementatie, volgens bronnen.

Van Microsoft Teams PWA wordt ook verwacht dat het “betere laadprestaties” biedt en alle desktopplatforms zullen worden ondersteund, maar het kan de huidige Electron-app niet snel vervangen.

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding van Task Manager-processen, gebruikt Microsoft Teams Alpha Microsoft Edge WebView, waarmee de PWA-verbinding wordt bevestigd.

Merk op dat Microsoft Teams Alpha niet volledig webgebaseerd is en alle Windows 10-functies ondersteunt, inclusief systeemeigen meldingen.

De nieuwe Teams-app kan erg handig zijn voor low-end apparaten, vooral voor studenten of eerstelijnsmedewerkers.

Prestatieverbeteringen van Microsoft Teams

Naast een nieuwe app werkt Microsoft ook aan een grote update voor de huidige Teams-desktopclient, die is gebouwd op het Electron-platform.

Volgens een forumbericht wordt verwacht dat Microsoft Teams soepeler en sneller zal werken, aangezien het bedrijf van plan is het geheugen- en CPU-gebruik te verminderen. De firma Redmond heeft bevestigd dat het actieve prestatieproblemen zijn met Teams en dat er verbeteringen komen voor Windows 10 en macOS.

Het is echter onduidelijk wanneer deze wijzigingen live gaan en er is ook geen ETA beschikbaar over wanneer Microsoft de nieuwe Teams-ervaring zal aankondigen.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.