Terug naar het overzicht

04 oktober 2020

Microsoft Teams bevestigt fantastische nieuwe updates en functies om Zoom te verslaan.

Microsoft Teams hadden een erg drukke september met een groot aantal nieuwe functies. Nu probeert het bedrijf de prestaties van zijn Teams-service te verbeteren terwijl het de strijd aanbindt om Zoom te verslaan in de videoconferentieruimte.

In een update met details over de functies die in september zijn toegevoegd, legde Microsoft uit hoe het de prestaties van Teams probeerde te verbeteren, aangezien een groot deel van het personeelsbestand vanuit huis blijft werken.

Microsoft zegt dat het eraan werkt om ervoor te zorgen dat bedrijven en scholen “een hoogwaardige ervaring hebben die kan worden geschaald over hun apparaten en niveaus van internetconnectiviteit.”

Prestatieverbeteringen in Teams

Voor tijden dat er beperkte netwerkconnectiviteit is, werkt Microsoft aan het inschakelen van offline ondersteuning in Teams, zodat gebruikers offline berichten kunnen schrijven en deze automatisch kunnen worden verzonden wanneer de verbinding is hersteld. Het is al mogelijk om de desktopclient op Windows en macOS uit te voeren in omgevingen met beperkte bandbreedte of zonder netwerkverbinding.

Ondertussen zegt Microsoft dat het de opstarttijd van Teams op Windows en macOS met wel 30% heeft verhoogd en wijzigingen aanbrengt in de videoweergave. Tegelijkertijd optimaliseert Microsoft de batterijduur voor Teams iOS-gebruikers in een poging om Firstline Workers en mensen die niet achter hun desktop zitten, de hele dag door te ondersteunen. Bovendien zegt Microsoft dat het de Android Teams-app optimaliseert voor omgevingen met lage bandbreedte.

Nieuwe functies om Zoom te verslaan

De prestatieverbeteringen volgen op de hielen van enkele belangrijke Teams-functie-updates in september, terwijl Microsoft ernaar streeft Zoom over te steken in de videoconferentieruimte. In Teams Together Mode zijn bijvoorbeeld Scenes toegevoegd, waardoor collega’s elkaar kunnen ontmoeten in verschillende omgevingen, waaronder coffeeshops, auditoria en vergaderruimten.

Deze maand lanceert Microsoft Teams brainstormruimten waarin mensen tijdens een vergadering of conferentie in kleinere groepen kunnen opsplitsen.

Andere Teams-functies om Zoom te evenaren zijn onder meer verbeteringen aan Teams op zowel iPhones als Android-smartphones en de mogelijkheid om maximaal 49 deelnemers te zien tijdens een gesprek. Om te profiteren van deze nieuwe weergave, zegt Microsoft dat gebruikers de vergaderervaring met meerdere vensters moeten inschakelen.

Veel van deze mogelijkheden zijn al beschikbaar in Zoom, maar Microsoft heeft Teams-functies geïntegreerd in de rest van zijn aanbod.

Mor bijvoorbeeld, het nieuwe Advanced Communications-aanbod maakt echt gebruik van de andere services van de IT-gigant, en er zijn ook binnenkort meer Microsoft 365-integraties aangekondigd.

Zoom mist die integratie, en veel mensen maken zich nog steeds zorgen over de beveiliging ervan, ondanks de inspanningen om deze te verbeteren.

Naast deze opwindende nieuwe functies, zullen de Teams-verbeteringen zeker welkom zijn, aangezien sommige gebruikers hebben geklaagd over prestatieproblemen bij het gebruik van de videoconferentieservice. Als Microsoft solide prestaties kan combineren met een feature-rijke en geïntegreerde service, heeft Teams een serieuze kans om Zoom te verslaan.

Bron: forbes

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.