Terug naar het overzicht

10 oktober 2020

Microsoft hint naar een nieuw Microsoft Office op Ignite 2020

Als u een fan bent van Microsoft Office, moet u Microsoft de komende maanden in de gaten houden. Tijdens het Ignite 2020-evenement van Microsoft liet het bedrijf een kleine verklaring vallen die hint naar een nieuw Office-product dat eind 2021 uitkomt.

Wat komt er in het nieuwe Microsoft Office?

Helaas hebben we op dit moment niet veel te doen. Het enige dat we zeker weten, zijn twee zinnen die voorkomen in de Microsoft Tech Community:

Microsoft Office zal in de tweede helft van 2021 ook een nieuwe eeuwigdurende release voor zowel Windows als Mac zien.We zullen later aanvullende details delen over de officiële namen, prijzen en beschikbaarheid van al deze producten.

Hoewel dit ons niet veel zegt, zijn er alleen al in de eerste zin twee aandachtspunten.

Ten eerste noemt Microsoft dit nieuwe product een “eeuwigdurende uitgave”, wat een nieuw zelfstandig product suggereert in plaats van een abonnementsmodel. Gezien de release van het product in de tweede helft van 2021, is het waarschijnlijk dat dit Office 2021/22 zal zijn, in navolging van de vorige Office 2019- en 2016-iteraties.

Ten tweede is Microsofts bevestiging van een Mac-release. Office op Mac is niets nieuws, maar het lijkt erop dat Microsoft de Mac-release in hetzelfde tempo ondersteunt als de Windows-versie.

Dit is behoorlijk belangrijk, aangezien we hebben gezien dat Microsoft probeerde zich te vertakken naar andere besturingssystemen. Onlangs bevestigde het bedrijf dat het Microsoft Edge naar Linux zal brengen, het besturingssysteem dat soms wordt beschouwd als het bastion buiten Windows.

Een nieuw Office voor uw kantoor

Hoewel de details schaars zijn, heeft Microsoft een toekomstige iteratie van Office voor Windows en Mac bevestigd. Het enige wat we tot nu toe weten, is dat het een op zichzelf staand product zal zijn; een officiële naam en verdere details komen later. Houd Microsoft daarom in de gaten terwijl het nieuws zich ontwikkelt.

Microsoft heeft een stevige concurrentie in de wereld van kantoorsuite. Microsoft Office had ooit het leeuwendeel van de productiviteitsmarkt, maar die heerschappij is sindsdien uitgehold door gratis Microsoft Office-alternatieven. We zullen moeten wachten om te zien hoe Microsoft deze troon wil heroveren.

Bron: makeusof

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.