Terug naar het overzicht

24 oktober 2023

Kalenderdeling Binnenkort Beschikbaar in Outlook

In een recente update heeft Microsoft een nieuwe toevoeging aangekondigd aan zijn Microsoft 365-routeplan, specifiek gericht op Outlook. Gebruikers van Outlook op het web en de nieuwe Outlook voor Windows krijgen nu uitgebreidere controle over inbox- en kalenderdelingsopties.

Delen van e-mail en kalender in Outlook

Outlook-gebruikers kunnen binnenkort hun e-mail- en kalenderinformatie delen met anderen, waarbij ze verschillende toegangsniveaus kunnen verlenen. Deze functie biedt meer flexibiliteit en verbetert de samenwerking en communicatie.

Beheerdersinstellingen en datadeelcontrole

Een belangrijk onderdeel van deze update is de nieuwe mogelijkheid voor beheerders om de Office Policy-instelling “Delen van aanbevelingen uitschakelen” te gebruiken. Met deze instelling kunnen beheerders voorkomen dat gebruikers mappen delen, wat meer specifieke controle over gegevensdeling binnen hun organisaties mogelijk maakt.

Gebruikers hebben controle over welke informatie ze delen en met wie. Ze kunnen kiezen voor alleen-lezen toegang, bewerkingsrechten of volledige controle. Deze flexibiliteit waarborgt efficiënt delen met bescherming van gevoelige gegevens.

  1. Selecteer in Outlook Bestand >Accountinstellingen >Accountinstellingen.  U ziet een lijst met uw e-mailaccounts.
  2. Selecteer het Microsoft Exchange-account dat u gebruikt om de agenda van iemand anders te beheren en kies Wijzigen….
  3. Kies Meer instellingen, gevolgd door het tabblad Geavanceerd .
  4. Schakel het selectievakje in naast: Verbeteringen in gedeelde agenda inschakelen.
    U kunt de verbeteringen in de gedeelde agenda inschakelen met een selectievakje.
  5. Sluit Outlook af en start het programma opnieuw.

Aangepaste datadeling voor organisaties

Bovendien kunnen organisaties gegevensdeling aanpassen en toegang verlenen aan collega’s, teams of externe partners indien nodig, wat de communicatie en projectbeheer stroomlijnt.

De functie-ID voor deze update is 182261 en is op 18 oktober 2023 toegevoegd aan het routeplan.

Deze update betreft het Outlook-product en is van toepassing op Cloud-instanties in GCC en wereldwijd (standaard multi-tenant). De gedekte platforms zijn het web en desktop. De releasefase voor deze functie is algemene beschikbaarheid en de uitrol begint in november 2023.

Meer weten?

Neem contact op
outlook kalender indeling

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.