Terug naar het overzicht

13 april 2021

De webinarmogelijkheden van Microsoft Teams zullen in april voor iedereen beschikbaar zijn

Terwijl het steeds sterker wordt, lijkt Microsoft Teams nu de webinar-industrie te verslaan in de nieuwste update.

Het videoconferentieplatform kan binnenkort interactieve webinars ondersteunen voor mensen binnen en buiten een organisatie met maximaal 1000 deelnemers.

De functie werd in maart 2021 aangekondigd bij Microsoft Ignite, maar het bedrijf zegt nu dat deze binnen enkele weken beschikbaar zal zijn voor gebruikers.

Grootschalig

De nieuwe Microsoft Teams-functie helpt gebruikers om volledig interactieve webinars van begin tot eind te ondersteunen, en biedt tools zoals aangepaste registratie, uitgebreide presentatie-opties, hostcontroles zoals de mogelijkheid om chat en video van bezoekers uit te schakelen en rapportage na het evenement.

Als uw webinar meer dan 1.000 gebruikers bereikt, kan Microsoft Teams overschakelen naar het aanbieden van een uitzendervaring voor 10.000 personen.

Dit volgt op de release van Microsoft Teams Connect op Ignite 2021, waarmee gebruikers externe partijen (bijv. Klanten en partners) kunnen uitnodigen op één gedeeld kanaal in plaats van ze toe te voegen als netwerkgast.

Met de service kunnen externe contacten profiteren van alle samenwerkingsmogelijkheden van Teams – inclusief chat, vergaderingen, cocreatie van documenten enz. – terwijl de gastorganisatie meer controle krijgt over hoe gebruikers toegang krijgen tot gegevens.

De lancering komt ook kort nadat Microsoft onthulde dat deelname aan een Teams-gesprek nog gemakkelijker zal worden – via een tool die sterk wordt beïnvloed door een van zijn grootste rivalen, Zoom.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.