Terug naar het overzicht

16 januari 2022

De Walkie Talkie-functionaliteit in Microsoft Teams is nu beschikbaar

Een van de coolste Microsoft Teams-functies is nu voor iedereen beschikbaar. Hieronder de belangrijkste hoogtepunten:

  • De Walkie Talkie-functie in Microsoft Teams is nu beschikbaar voor alle gebruikers van de communicatie-app.
  • Met Walkie Talkie kunnen Microsoft Teams-leden hun smartphones of tablets transformeren in walkietalkies die communiceren via mobiele data of Wi-Fi.
  • Microsoft heeft zich gericht op eerstelijnsmedewerkers die in contact komen met consumenten en de dagelijkse activiteiten van bedrijven uitvoeren.
  • Het softwarebedrijf werkt samen met Zebra Technologies om een gespecialiseerde push-to-talk-knop te integreren in een reeks zebra mobiele apparaten.

De Walkie Talkie-functionaliteit van Microsoft Teams is nu beschikbaar voor alle gebruikers van de communicatie-app. Met Walkie Talkie kunnen gebruikers van Microsoft Teams hun smartphones of tablets transformeren in een walkietalkie die kan communiceren via mobiele data of Wi-Fi. Het werd twee jaar geleden aangekondigd en is sindsdien in preview-modus.

Microsoft heeft dit vooral gericht op personeel in de frontlinie, interactie met klanten en het beheren van de dagelijkse activiteiten binnen bedrijven. Daarnaast werkt de softwareontwikkelaar samen met Zebra Technologies om een gespecialiseerde push-to-talk-knop op te nemen in verschillende mobiele Zebra-apparaten. Deze apparaten worden vaak gebruikt door eerstelijnswerkers, die hebben geholpen bij het navigeren door de wereld door de voortdurende pandemie.

Walkietalkie-mogelijkheden zijn nog steeds ongebruikelijk in communicatietoepassingen. Met WhatsApp kunnen gebruikers audioclips opnemen die kunnen worden verzonden en ontvangen, en Slack heeft vorig jaar zijn Discord-achtige Huddles-tool uitgebracht waarmee gebruikers naadloos kunnen deelnemen aan en afsluiten van oproepen. In 2018 lanceerde Apple zijn walkietalkie-mogelijkheid op de Apple Watch, met behulp van push-to-talk via een FaceTime Audio-gesprek.

Bron: appedus

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.