Terug naar het overzicht

20 april 2021

De Microsoft Teams-desktop-app voegt een optie toe om lopende vergaderingen te vergrendelen

Microsoft Teams op de desktop introduceert een nieuwe optie waarmee de organisatoren hun lopende vergaderingen kunnen vergrendelen. De functie is momenteel gemarkeerd als “in ontwikkeling” op de Microsoft 365-roadmap, met een algemene release gepland voor mei 2021.

Momenteel kunnen organisatoren met Microsoft Teams handmatig deelnemers aan de vergadering toelaten zodra deze is gestart. Er is echter geen optie om volgende ongewenste deelnamepogingen te voorkomen binnen de desktop-app tijdens een vergadering. Deze situatie kan bijzonder frustrerend zijn, vooral in onderwijsscenario’s, waardoor het voor docenten moeilijker wordt om late leerlingen bij te houden.

lock the meeting in teams

De nieuwe functie “De vergadering vergrendelen” zou gastheren moeten helpen door meer controle te geven over vergaderingen, en het zal hen in staat stellen een lopende vergadering op elk moment te vergrendelen om te voorkomen dat laattijdige aanwezigen deelnemen. Gebruikers die proberen deel te nemen aan de vergrendelde vergadering via internet, desktop, mobiel, PSTN en apparaten, krijgen een melding dat de vergadering geen nieuwe deelnemers toelaat.

Dit nieuwe vergaderbeheer is ideaal voor docenten en het zou hen zeker moeten helpen om studenten te straffen die consequent te laat zijn voor hun online lessen. De functie wordt medio mei wereldwijd uitgerold naar alle Teams-desktopclients, maar het kan even duren voordat deze voor alle gebruikers wordt weergegeven. Voor het geval je het hebt gemist, krijgt Microsoft Teams ook een update waarmee organisatoren van vergaderingen een tijdslimiet kunnen instellen voor brainstormruimten.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.