Terug naar het overzicht

31 maart 2021

Breakout Rooms ondersteunt binnenkort de optie om tijdslimieten in te stellen.

Wat je moet weten

  • Microsoft lijkt een optie te testen om tijdslimieten in te stellen voor Breakout Rooms.
  • Een afbeelding van de functie in actie is onlangs online gedeeld.
  • Er staat ook een item op de Microsoft 365-roadmap voor de functie.

Microsoft Teams ondersteunt binnenkort de optie om tijdslimieten in te stellen voor Breakout Rooms. De functie werd opgemerkt door Aggiornamenti Lumia en eerder vandaag op Twitter gedeeld.

Breakout Rooms binnen Teams is een handige functie om op te splitsen in groepen. U kunt met iedereen spreken binnen een hoofdvergadering en vervolgens opsplitsen in subgroepen om dingen te bespreken. Het is een leuke functie voor klaslokalen en professionele omgevingen, omdat u kunt pauzeren om te Breakout Rooms en in kleine groepen kunt werken voordat u zich hergroepeert om inzichten en ideeën te delen.

Een probleem met Breakout Rooms is echter dat u een tijdstip moet afstemmen waarop ze afronden of mensen handmatig terugbellen naar de hoofdvergadering. Met de mogelijkheid voor tijdslimieten zou het gemakkelijk zijn om mensen te vragen om voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld vijf minuten, te pauzeren voordat iedereen terug naar de hoofdvergadering zou lopen.

Het stellen van tijdslimieten zou het ook gemakkelijker moeten maken om een schema te volgen. Als je mensen handmatig terug moet halen of mensen moet vragen om op een bepaald tijdstip terug te komen, is het gemakkelijk om breakout rooms langer te laten duren dan gepland.

Ik maak een weloverwogen gok dat de afbeelding specifiek voor Breakout Rooms is. Aggiornamenti Lumia vermeldt alleen dat er een tijdslimiet komt voor Teams, maar de gebruikersinterface en opties zijn hetzelfde als wanneer u Breakout Rooms opzet, zoals hieronder wordt weergegeven.

setting_breakoutrooms

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.