Terug naar het overzicht

13 juni 2020

Aangepaste achtergronden in Microsoft Teams.

Videomogelijkheden, ooit leuk om te hebben, zijn een cruciaal onderdeel geworden van samenwerkend werk.

Aangepaste achtergronden in Microsoft Teams maken videovergaderingen leuker, comfortabeler en persoonlijker

Toen de wereld eerder dit jaar naar extern werk verhuisde, zetten klanten van Microsoft Teams zelfs twee keer meer video aan in Teams-vergaderingen dan voordat velen van ons fulltime vanuit huis begonnen te werken. Microsoft zag ook het totale aantal videogesprekken in Teams in de maand maart met meer dan 1000 procent groeien. Deze trends, samen met dagelijkse gesprekken met klanten die samenwerken op afstand, inspireerden Microsoft om nieuwe functies te versnellen om uw video-ervaringen aan te passen en vergaderingen productiever, comfortabeler en leuker te maken.

Op 12 juni kondigde Microsoft de introductie aan van nieuwe aangepaste achtergrondeffecten in Teams, samen met nieuwe functies in de gratis versie van Teams. Het gaat erom u en uw team in staat te stellen productief, samen te werken en met het welzijn van iedereen in gedachten. Laten we ingaan op de details.

Aangepaste achtergrondeffecten van Microsoft Teams zijn nu beschikbaar!

Wanneer u deelneemt aan een Teams-vergadering, wilt u de focus op u en niet op die rommelige boekenkast achter u. Vorig jaar heeft Microsoft de achtergrondvervaging geïntroduceerd om iedereen te helpen de privacy te behouden en hun aandacht op hun teamgenoten te houden. Het ontwerpteam van Microsoft heeft ook een verzameling vooraf ingestelde afbeeldingen gemaakt die variëren van professioneel (een modern kantoor) tot behoorlijk gek (een cartoonachtige strandtafereel). Deze optie wordt uitgebreid, zodat je je achtergrond kunt aanpassen door je eigen afbeeldingen te uploaden of een van de collecties achtergronden te kiezen die nu online beschikbaar zijn.

Geen groen scherm of zelfs een blinde muur nodig. Teams gebruiken een hoog opgeleid model dat het onderwerp onderscheidt van hun achtergrond en een aangepaste achtergrond kan opleggen boven al het andere, waardoor het gemakkelijk en snel is om jezelf te uiten in al je vergaderingen.

Een waarschuwing bij het gebruik van achtergrondafbeeldingen in Teams

Microsoft zegt dat het gebruik van het vervagende effect of een aangepaste afbeelding niet kan voorkomen dat anderen tijdens een videogesprek gevoelige informatie kunnen zien.

Background settings

Achtergrondcollecties die u kunt downloaden.

Nu de hele wereld zich op video richt, worden bedrijven creatief met verzamelingen achtergronden die u eenvoudig kunt downloaden en vervolgens uploaden naar Teams. Hier volgen enkele mogelijkheden.

Van een kraam bij Bob’s Burgers tot een berg LEGO-bouwstenen, er is voor elk wat wils.

achtergrond toevoegen

 Microsoft Teams Achtergrondcollecties

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.